Tesislerin yeni sahibi Hayrettin Çelikten

Tesislerin yeni sahibi Hayrettin Çelikten

HEİM Medikal tesislerine ait 54 dönümlük arazi Milli Emlak tarafından satışa çıkarıldı ve...

Eldivan'da yıllar önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve "kan ayrıştırma kiti" üretiminin gerçekleştirileceği açıklanan HEİM tesislerinin, geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleştirildi.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 54 dönümlük arazi üzerinde 2 bin 170 metrekare kapalı alana sahip tesisleri 2.4 milyon tl'ye Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten satın aldı.

heim-tesisler-resim-04.jpg

Tesislerin daha önce de bir kaç kez satışa çıkarılmasına karşın talipli sayısının Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile sınırlı kalması hayli düşündürücü olsa gerek.

MİLLİ EMLAK EMSAL DEĞERLERİ YÜKSEK TUTUYOR
Satışla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Oda Başkanı işadamı Hayrettin Çelikten "Medikal sektörünün Çankırı'da hizmet görmesi düşüncesinden vazgeçmediğim için Eldivan'daki tesisleri değerinin üzerinde satın aldım" dedi. Çelikten sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek Milli Emlak web sayfasında gerekse Resmi Gazete ve ulusal medyada satış ilamlarına yurt genelinde ilgi gösterilmedi. 476 bin tl teminat mektubu ile satışa girdim. Kendi düşünceme göre değerinden de 900 bin tl dolayında fazla bir bedel ödediğimi düşünüyorum. Ama önemli değil. Ben Çankırılıyım. Bu toprakları seviyorum. Ödediğim bedel fazlaysa da sözüm yok. Çankırı'da medikal üretimi olmaz diyenlere inatla bu bölgede bu sektörde üretime devam edeceğim. Bugün için 70 personel ile çalışan işletme, Eldivan'daki tesislerin revizyonu sonrası asgari yüzde 50 artışla 100'e tamamlanabilir."

Çelikten sözlerini "Çankırı 4. Teşvik Bölgesinde olmasına karşın, Milli Emlak arsa bedellerini değerinin çok üzerinde tayin ediyor. Bu yüzden yatırımcı da bölgeye gelme konusunda daha ilk etapta canı sıkılıyor. Değer tespit aşamasında yaşanılanlara dikkatinizi çekmek isterim" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler