TFFden Fenerbahçeye cevap

TFF'den Fenerbahçe'ye cevap

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'ye açıklamayla cevap

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp'i hedef alıp, istifaya davet eden açıklama, maksadını aşan, hakem camiasını kamuoyu nezdinde yıpratmayı amaçlayan ve Federasyonumuzca kabul edilemez bir üslubu içermektedir.
 
Sayın Zekeriya Alp, gerek oyunculuğu, gerekse yöneticilik dönemlerinde Türk futbolunun en saygın isimlerinden birisi olarak, tüm ülkede haklı bir kabul görmüştür. 
 
Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar, Federasyonumuz tarafından her zaman takdirle karşılanmıştır. Türk hakemliğinin tarihi boyunca uluslararası platformda en büyük performans, onun Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı döneminde gerçekleşmiştir.
 
Hakem hataları, geçmişte olduğu gibi, dünyanın her tarafında yaşandığı gibi, futbolun en büyük organizasyonlarında da rastlandığı gibi, zaman zaman maalesef günümüzde ve futbolumuzda da yaşanmaktadır.
 
Bu hatalar asla kasıt taşımamakta, tıpkı oyuncu ve teknik adamların da yaptıkları gibi insani yanılgıları, anlık değerlendirme yanlışlarını içermektedir.
 
Her kulübün lehine ya da aleyhine yapılabilinen bu hataları, bir maksada bağlamak, farklı ve kesinlikle benimsemeyeceğimiz bir niyetin tezahürü olarak algılamak ya da anlatmaya kalkışmak, sportif yaklaşım biçimi değildir.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, Sayın Zekeriya Alp'e çok özel bir değer vermekte ve böylesine saygın futbol adamı ile birlikte çalışmaktan mutluluk duymaktadır.
 
Bu tür açıklamalarla, kulüplerimizin de futbolumuzun da bir yere varamayacağı ortadadır.
 
Türkiye Futbol Federasyonu olarak bir kez daha herkesi sağduyuya davet ettiğimiz, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler