Ticaret Borsasından üyelere ağır fatura!

Ticaret Borsasından üyelere ağır fatura!

Sayıştay'ın Çankırı Ticaret Borsasında yaptığı

denetimleri sonucu ortaya çıkan skandal, üyelere pahalıya malolacak!

Hüsnü Ünal'ın başkanlığını yaptığı Çankırı Ticaret Borsasında yapılan denetimlerle ortaya çıkan skandalın boyutu üye başına ortalama bin tl'ye maloluyor. Sayıştay denetçileri tarafından Borsa'da yapılan denetimlerde üyelerin 10 yıldan bu yana aidat vermediği tespit edildi. İlk beş yıllık borçlanmanın kanunen düşmesi sonucu geriye kalan 5 yıllık aidat ve işleyen faizi ile birlikte üye başına bin tl dolayında bir yükümlülük geldiği öğrenildi.

MEKTUBU ALAN BORSAYI ARIYOR
Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Ticaret Borsasında Sayıştay denetçilerinin ortaya çıkardıkları "üyelerden aidat toplanmaması" eyleminin Oda Meclis Kararına dayandığı öğrenildi.

Son günlerde Ticaret Borsası Genel Sekreterliği tarafından üyelere gönderilen mektupta, üye aidatı ile birlikte gecikme zammının odanın banka hesaplarına yatırılması isteniyor.

Borsa Başkanı Hüsnü Ünal tarafından üyelere gönderilen mektupta "5171 sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu 56 ve 57. maddelerine göre yıllık aidat Haziran ve Ekim aylarında olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenir. Buna göre;

Aşağıda miktarı yazılı aidatlarınızın 1. taksidi Haziran ayı, 2. taksidi Ekm ayı sonuna kadar Borsamız veznesine veya aşağıda dökümü yapılan banka hesap numaralarına yatırılması gerekmektedir.

Aidatların son ödeme tarihinde yatırılmaması halinde ilgili kanun maddelerine göre gecikme zammı ilave edilerek 6483 sayılı kanun hükümlerinin uygulanacağının bilgi edinilmesi rica olunur.

Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ünal - İmza

Aidat 416 TL Gecikme Zammı: 513.33 TL Toplam: 933.33 TL" denilmekte.

GÖNDERİLEN YAZIDA TEK KELİME AÇIKLAMA YOK!
Borsa üyelerine gönderilen yazıda "Böylesi bir borcunuzun şu nedenlerden dolayı biriktiği, bizlerin de şahsınıza böylesi bir borç tanzim ettiğimizden..." şeklinde tek bir açıklama yapılmazken, bildirimin normal bir aidat borcu şeklinde üyelere tebliğ edilmesi şaşkınlık yarattı.

Ortalama bin tl üzerinden borçlu duruma düşürülen üyelerin bu duruma itiraz ettikleri "Aidat borcumuzu bir şekilde ödeyelim ancak bu gecikme zammını ödememiz mümkün değil" (!) dedikleri öğrenildi.

Sayıştay denetçilerinin ortaya çıkardığı skandalın üyeler tarafından geri dönüşü sağlanmadığı takdirde, toplam 5 yıllık üye aidatları ile gecikme zammının başta kararı alan Borsa Meclis Üyeleri ile Genel Sekretere "zimmet" olarak çıkarılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler