Ticaretin Odasına yeni aday: Sadık Yakın

Ticaretin Oda'sına yeni aday: Sadık Yakın

Çankırı'nın yakından tanıdığı işadamı Sadık Yakın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile Mayıs ve Haziran aylarında yapılması kararlaştırılan Oda ve Borsa seçimlerinin heyecanı Çankırı'da yeni yılın başından bu yana yoğunluklu olarak yaşanıyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunda oturan Hayrettin Çelikten'le birlikte seçimlere hazırlanan bir diğer isim de, Çankırı insanının yakından tanıdığı işadamı Sadık Yakın.

"Sil baştan yeni başkan" sloganı ile Mayıs ya da Haziran ayında yapılacak seçimlere hazırlanan Sadık Yakın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğuna neden aday olduğunu Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye anlattı. Yakın "4 yıl önce Oda'nın üye sayısı ile bugünkü sayıyı karşılaştırdığımızda Çankırı'da ticaretin hangi boyutlarda olduğunu net olarak görebiliriz. Özellikle seçimle gelinen makamlar, 'günü kurtarma' adına zaman geçirilecek koltuklar değildir. Bunun böyle olmadığını seçildiğimin ertesinde hep beraber göreceğiz." dedi.

ÇANKIRI'DA HER KESİMİN SESİ ÇIKAR
ANCAK TİCARETİN SESİ NEDENSE ÇIKMAZ!

Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için yoğun bir mesai verdiğini ifade eden işadamı Sadık Yakın "Çankırı'da her kesimin sesi şu ya da bu şekilde çıkmakta. Gün geçmez ki memurlar açıklama yapmasın! Sivil toplum kuruluşları ardı ardına üyelerinin haklarını koruyan açıklamalar yapmasınlar. Ancak gel gör ki, Çankırı'nın dinamiğini elinde tutan, ekonomisini düzenleyen ticaret ve iş dünyasının sesi nedense bir türlü çıkmaz! Oda üyesi devlete vergisini verir, Oda'ya aidatını öder ancak onun derdini, onun kaygısını seçtiği insanlar dile getirmez. Bu durumun normal olduğunu kim söyleyebilir?" derken adaylık yarışına giriş nedenlerini de özetliyordu...

Vedat Beki'nin "Hayli iddialı bir slogan hazırlamışsınız: Sil baştan yeni başkan! Biraz daha açar mısınız?" şeklindeki soruya işadamı Sadık Yakın bakın nasıl yanıt verdi:

"SİL BAŞTAN, YENİ BAŞKAN"
"Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın geride kalan 4 yıllık icraatine baktığımda, iki başlı bir yönetim anlayışını rahatlıkla görmemiz mümkün. Bir yanda Meclis, öbür yanda mevcut başkanın etrafında şekillenmiş 5 kişilik bir yönetim. Süreç mevcut başkanı yanlız başına bırakmış olabilir. Ama bunun faturası da ticaretini sürdürme gayretinde olan üyeye çıkartılmamalı. 4 yıl önce Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye sayısı ile bugünkü üye sayısına baktığımızda, şehirdeki ticaretin hangi boyutlara gerilediğini rahatlıkla görebiliriz. İşadamı, kazancının her yıl artarak büyümesini ister. Ticaret erbabı  çevresinde koordinasyon ister. Huzur ister... Hele hele bizim gibi lokal şehirlerde dayanışma ve planlı gelişim ister... Çankırı'nın fotoğrafına baktığımızda bu arzu ve istekleri hangi platformlarda görebiliyoruz... İş dünyasının içinde bulunanların böylesi bir talebi var iken, temsilcilerinin benzer bir rüyasının olduğunu ben 4 yıldır göremedim. Çankırı'da iş ve ticaret dünyasının bir 4 yıl daha heba edilmesine gönlüm razı değil. O yüzden diyorum; Sil baştan yeni başkan."

sadikyakin-vedatbeki-cankiri-sozcu-resim-041.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler