TIR soruşturmasının 5 savcısı  görevden uzaklaştırıldı

TIR soruşturmasının 5 savcısı görevden uzaklaştırıldı

HSYK 2. Dairesi tartışmalı bir karara imza attı...

MİT TIR’larının 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarında HSYK’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden alındı. HSYK 2. Dairesi 19 Ocak 2014'te Suriye'ye giden MİTTIR'larını Adana ve Hatay'da durdurarak arama yapan Adana eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Cumhuriyet Savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman ve dönemin Reyhanlı Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu'nun açığa alınmasına karar verdi.

Oy çokluğuyla alınan kararında gerekçesinde HSYKKanunu'nun 77. maddesindeki şu hüküm gösterildi: "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, HSYK'ca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebilir."

MAAŞLARININ 3'TE İKİSİNİ ALACAKLAR
Savcılar bu kararın kendilerine tebliğinin ardından 3 aylığına görevlerinden el çekecek. Savcılar bu sürede aylık ve ödeneklerinin üçte ikisini alabilecek, sosyal hak ve yardımlardan ise yararlanmaya devam edecekler. 5 savcıya daha sonra eylemlerinin ağırlık derecesine göre uyarma, aylıktan kesme, kınama, kademe ilerlemesini durdurma, yer değiştirme ve meslekten çıkarmaya (ihraç) varıncaya kadar cezalar verilmesi gündeme gelecek. Daire 5 savcı hakkında adli soruşturma yapılması için kovuşturma izni de verebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler