TLnin yeni simgesine Çankırıdan itiraz var

TL'nin yeni simgesine Çankırı'dan itiraz var

TC Merkez Bankası tarafından açılan yarışmaya Çankırı'dan katılan Ferhat Mermer, birinci seçilen TL'nin yeni simgesine itiraz ediyor.

TC Merkez Bankası tarafından açılan yarışmaya ülke genelinde 8 binden fazla yarışmacının katıldığı ve birincinin açıklandığı TL'nin yeni simgesine Çankırı'dan itiraz var.

Yarışmaya Çankırı'dan katılan Ferhat Mermer "Merkez Bankası'nın düzenlemiş olduğu Türk Lirası için simge yarışması, öncelikli olarak bankanın belirlediği kriterlere uymayan bir logo seçimi ile sonuçlanmıştır" derken "Birinci olduğu açıklanan logo ile Merkez Bankası 8 binden fazla yarışmacının emeğine saygısızlık etmiştir" dedi. Ferhat Mermer sözlerini şöyle sürdürdü:

ORTADA BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK VARDIR

"Benim çalışmamda liranın "L"si Türkiye'nin "T"si, Osmanlı hat sanatı, üst çizgiyi kapatınca T.C. genel olarak bakıldığında Osmanlı tuğrasını anımsatması, Atatürk'ün tahtaya çizmiş olduğu harf T ve L kısacası Anadolu ve Türk motifi, yarışmada dereceye giren logolarda Türk ve Anadolu motifi adına herhangi bir çizginin olmaması tuhaf. Türk ve Anadolu motifi diyorum çünkü bu kriterleri Merkez Bankası belirledi fakat bu kriterlere uymayan bir logo seçimi gerçekleştirdi. Amacım bundan sonra yarışma sonuçları iptal edilsin, benim çizdiğim logo birinci olsun değildir. İsteğim ve arzum Merkez Bankası ve komisyon üyelerinin önceden belirledikleri kriterler dışında bir logo seçimi yaparak, yarışmaya katılan 8 binin üzerindeki katılımcının emeğine saygısızlığı kamuoyuna ve Türk milletine duyurmaktır."

cankiri-ferhat-mermer-logo-sozcu-resim-033.jpg

Ferhat Mermer'in yarışmaya gönderdiği çalışma.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler