TOBB'dan Çankırı'ya 10 milyon liralık Fen Lisesi

TOBB'dan Çankırı'ya 10 milyon liralık Fen Lisesi

16 derslikli Fen Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli, pansiyon ve küçük tip spor salonunda mutlu sona yaklaşılıyor.

16 derslikli Fen Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli, pansiyon ve küçük tip spor salonunda mutlu sona yaklaşılıyor. 4 Ocak 2013 tarihinde protokolü imzalanan kompleksin sözleşmesi tamamlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Çankırı'ya kazandırılacak olan 16 derslikli Fen Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli, pansiyon ve küçük tip spor salonunun sözleşmesi 31 Mart 2015 tarihi itibariyle tamamlandı.

Yapılacak çalışmanın Çankırı için çok önemli olduğunu dile getiren Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ile Borsa Başkanı Oğuz Ak, kendi inisiyatiflerinde olmayan bazı nedenlerden dolayı okul inşaatının sürüncemeye uğradığını aktararak, okulun yapılacağı alanda imar uygulamasının tamamlandığını ve artık mutlu sona geldiklerini belirttiler. Aradan geçen süre zarfında da projede de bazı değişikliklerin yapıldığını da aktaran Çelikten ve Ak, 31 Mart 2015 tarihinde sözleşmenin imzalandığını ve 31 Mart 2016 tarihinde de okulun tamamlanacağını dile getirdiler.

Çelikten ve Ak, Fen Lisesi'nin Çanıkrı'ya yapılması nedeniyle TOBB  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Toplam kapalı alanı 11 bin 699 m², arsa alanı da 28 bin 376 m² olan yerde okul pansiyon ve spor salonu yer alacak. SC Mühendislik Ltd. Şti. tarafından yapılacak okulun ihale tutarı ise 9 milyon 150 bin TL.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler