TOBBdan Çankırıya Fen Lisesi

TOBB'dan Çankırı'ya Fen Lisesi

24 derslikli yeni Fen Lisesi öğretim binası için imzalar Başkent'te atıldı.

TOBB Çankırı’ya 24 derslikli Fen Lisesi Öğretim Binası ve 300 kişilik Öğrenci Yurdu inşa edecek. Lisenin yapımı için imzalar atılırken, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Çankırılılar adına fahri hemşerilik beratı verdi. Hemşerilik beratının kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu benim için büyük onur” diyerek teşekkür etti.​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çankırı’ya 24 derslikli Fen Lisesi öğretim binası ve 300 kişilik Öğrenci Yurdu inşa edecek. Lisenin yapımına ilişkin protokol, bugün TOBB Birlik Merkezi’nde (İkiz Kuleler) düzenlenen törenle imzalandı.  
 
Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene; AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Arif Parmaksız, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, işadamları Namık Tanık ve Selahattin Düzbasan da katıldı.
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaptı. Çankırı’nın İç Anadolu bölgesinin güzide bir ili olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak Çankırı’ya Fen Lisesi yapacağız. Öncelikle bu yatırımın Çankırı’ya yapılmasında büyük gayretleri olan, bu yönde talebi yapan, Çankırı Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Hüsnü Ünal’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yatırımın gerçekleşmesinde Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Hayrettin Çelikten’in, Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın da çok büyük emekleri geçti. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
 
ÇANKIRI'NIN ZENGİNLİKLERİ
 
Çankırı’nın kendileri için çok özel bir il olduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, “Çankırı denince aklıma vazgeçemeyeceğimiz değerlerimiz geliyor… Ülke sevgisi geliyor, milli ve manevi değerlerimiz geliyor, birlik ve beraberlikten doğan rahmet ve huzur geliyor. Çankırı’nın daha verimli kullanılması gereken büyük zenginlikleri var. Bir kere müthiş bereketli topraklara sahip. Tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek. Yetişmeyen ürün yok!  Buğday, arpa, mısır, fasulye, mercimek, patates, şekerpancarı. Sebze, meyve, bağcılık... Hayvancılık açısından da çok büyük bir potansiyele sahip.  Topraklarının % 35’i mera ile kaplı” diye konuştu.
 
YENİ TEŞVİK YASASI VE ÇANKIRI
 
Özellikle Yeni Teşvik Yasası ile birlikte Çankırı’nın sanayi yatırımları açısından bölgenin en avantajlı ili haline geldiğini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “ Sadece 1,5 saat mesafedeki Ankara teşvikte 1. Bölgede iken, Çankırı 5. Bölgede. Çankırı’da müthiş potansiyel var yatırım yapmak isteyen için. Yatırımcıya müthiş avantajlar sunuyor. Çankırı bütün bu zenginlikleri kazanca dönüştürme potansiyeline sahip. Başka büyük bir zenginliği daha var Çankırı’nın! O da genç ve dinamik nüfus yapısı. Nüfusun çok önemli bir kısmı 15-34 yaş aralığında. İşte bütün bu avantajların kazanca dönüşmesi için gerekli olan en önemli unsur genç nüfusun eğitimli olmasıdır.
Gelecekte bizim en büyük gücümüz iyi yetişmiş gençlerimiz olacaktır. Türkiye’nin doğalgazı yok petrolü yok ama Allaha çok şükür genç bir nüfusu var. Bu genç nüfusu iyi eğitebilirsek gelecekteki en önemli dinamizmimiz olacaktır. Bu genç nüfusumuz 2023 hedeflerimizi sağlamada da en büyük katkıyı yapacaktır.”
 
GENÇLERE YATIRIM
 
TOBB olarak, iş âlemi adına gençlere yatırım yaptıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Akıllı, zeki gençlerimizin icat çıkaran gençler olması noktasında biz her türlü katkıyı yapmak istiyoruz. Burada Çankırı’daki genç kardeşlerimiz de burada alacakları iyi eğitimle birlikte gelecekte hem Çankırı’ya hem Türkiye’ye önemli bir katma değer üreteceklerine inanıyorum” dedi.
 
cankiri-tobb-fenlisesiimzatoreni-sozcu-resim-011.jpg
 
ÇANKIRI'DA 29 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR 
 
Törende konuşan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise TOBB'a yatırım için teşekkür ederek, fen lisesinin özelde Çankırı gençliğine, genelde ise yurdun tamamından gelen gençliğin gelişimine yönelik atılan önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da Çankırı'da yaklaşık 29 bin öğrenci bulunduğunu ifade etti.
 
Çankırı'nın eğitim kampüsü ve Fen Lisesinin hayata geçmesiyle birlikte, eğitimde Türkiye standartlarının üzerinde bir fiziki kapasiteye sahip olacağını kaydeden Özcan, şehrin 2012 LYS'de Türkçe-Matematik alanında Türkiye 4'üncüsü olarak herkesi gururlandırdığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler