TOKİ bin 500 konutu satışa çıkardı: İşte şartlar

TOKİ bin 500 konutu satışa çıkardı: İşte şartlar

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Kayaşehir'de alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik bin 500 sosyal konutu satışa çıkardı.

Kayaşehir’de 18. Bölge 1. Ve 2. Etap ile 19. Bölge Toplu Konut Uygulamaları kapsamında inşa edilen bin 500 adet alt gelir grubu ve sosyal konutun tanıtımı TOKİ Başkanı Ergün Turan tarafından yapıldı.

KAYAŞEHİR’DE BİN 500 YENİ KONUT KURA YÖNTEMİYLE SATIŞA ÇIKARTILIYOR
Ergün Turan, Kayaşehir’in, İstanbul’da son 10 yıl içerisinde oluşan yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Bugün Kayaşehir’de yapımı süren bin 500 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkartıyoruz. Dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlarımıza dönük projelendirdiğimiz konut alanında 18, 19 ve 23.bölgelerde yer alan 4 etabın satışını gerçekleştiriyoruz. Bu konutlarımızın bin 100 adeti orta gelir grubuna, 400 konut ise alt gelir grubuna vatandaşlarımıza satılacaktır" ifadelerini kullandı.

"KONUTLAR EN DÜŞÜK 108 BİN İLE
EN YÜKSEK 398 BİN TL ARASINDA SATIŞA SUNULACAK"
Konutların satışları hakkında bilgiler veren Turan, şunları söyledi:

"Söz konusu bin 500 konutun başvuru işlemleri 23 Mart itibariyle gerçekleştiriyoruz. Konutlarımız 1+1’den 4+1’e farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendi. Dolaysıyla vatandaşımız en düşük 108 bin TL ile en yüksek 398 bin TL arasında bir skalada imkanları ölçüsünde istedikleri bir segmente dönük başvuruda bulunabilecekler. 539 liradan başlayan, konut tercihine göre 180 aya kadar yükselebilen vaade imkanıyla satışa çıkardığımız konutlarımız da özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını istiyoruz."

Vatandaşların başvurularla ilgili tüm ayrıntılara internet sitesi üzerinden ulaşabileceklerini ifade eden Ergün, "23 Mart’ta başlayacak konut başvuruları 30 Nisan 2015’e kadar İstanbul’da tüm Halk Bankası şubelerine yapılabilecek. Konut kuraları ise 6-7 Mayıs 2015 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler