TOKİ bürokratlarına kırmızı ışıkta operasyon

TOKİ bürokratlarına kırmızı ışıkta operasyon

TOKİ bürokratlarından hakedişlerini alamadığını, rüşvet vermek zorunda kaldığını söyleyen müteahhit polise başvurdu..

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Eksik İşleri Tamamlama Komisyonu Başkanı Abdülmuttalip Kılınç ve komisyon üyesi muhasebe uzmanı Şenol Coşkun'un, rüşvet alırken suçüstü yakalandığı iddia edildi. TOKİ konutlarını yapan müteahhitten seri numaraları alınan 15 bin lirayı aldıkları öne sürülen Kılınç ve Coşkun çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

60 BİN LİRA ÖDEME YAPTIM
Haymana'da TOKİ konutlarını yapan Özhan Grup İnşaat firmasının sahibi Önder Özhan, TOKİ'de görevli Kılınç ve Coşkun'un hakedişlerini onaylama karşısında sürekli kendisinden rüşvet aldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özhan, dilekçesinde, "Hakedişlerimi almak için sürekli rüşvet veriyorum. Şu ana kadar 60 bin liranın üzerinde ödeme yaptım, ama önüne geçemedim. Artık rüşvet vermeyi kabul etmediğim için hakedişlerim ödenmiyor. Zor duruma düştüm" iddialarında bulundu.
 
POLİS OPERASYON BAŞLATTI
Savcılık suç duyurusu dilekçeyi işleme koyarak dosyayı Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. İddialar ile ilgili çalışma başlatan polis, firma sahibi Özhan ile bağlantıya geçti. Soruşturma dosyasına göre Kılınç ve Coşkun, hakedişleri onaylama karşısında müteahhit Özhan'dan yine rüşvet isteyince devreye polis girdi. Seri numaraları alınan 15 bin lirayı iki ayrı sarı zarfa koyan Özhan, 24 Ocak'ta Çukurambar'da bir kafede Kılınç ve Coşkun ile buluştu. Kılınç ve Coşkun, bulundukları ortamın kalabalık olması nedeniyle Özhan'dan getirdiği paraları arabada vermesini istedi. Özhan, iki isme paraları verdikten sonra arabadan indi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler