TOKİden Yiğidolara akıllı stat

TOKİ'den Yiğidolara akıllı stat

Sivas'ta yapılacak olan yeni stat kuru ve soğuk iklime göre tasarlandı.

Spor Toto Süper Lig’in 6. sırasındaki başarılı ekibi Sivasspor, evindeki maçları TOKİ’nin inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli ekolojik statta yapacak. Kuru ve soğuk iklime göre tasarlanan stat, enerjisinin büyük bölümünü üretecek, yağmur suyunu toplayarak tasarruf yapacak.

AA muhabirinin TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, TOKİ, stat mimarisine yeni bir boyut kazandıracak projede ihale aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde yapılacak ihalenin ardından kompleks inşaatına başlanacak. TOKİ, stadı kış aylarını yoğun kar yağışı altında sert kuzey rüzgarları ile geçiren Sivas’ın kuru ve soğuk iklimine göre tasarladı. Enerji tasarrufu sağlayacak statta aynı zamanda aktif enerji üretim sistemleri de bulunacak.

SPOR'DAKİ BAŞARI BİR İL'E NELER KAZANDIRIYOR!

TOKİ'nin Sivas'ta yapacağı statla birlikte ister istemez "Böylesi bir proje Çankırı'da neden hayat bulmasın?" sorusunu sormadan edemiyoruz.

Çankırıspor'un Spor-Toto 2. Lig'den BankAsya'ya çıkması ile birlikte böylesi bir stadın gündeme gelmemesi işten bile değil.

Sportif anlamda kazanılacak başarıların, temsil ettikleri şehirlere neleri kazandırdıkları bu proje ile çok daha güzel ortaya çıktı. Anadolu kenti Sivasspor'un Süper Lig'deki mücadelesi Sivas şehrine akıllı bir stat kazandırıyor.

Ne diyelim... Darısı Çankırı'nın başına...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler