Toktamış Ateş vefat etti

Toktamış Ateş vefat etti

İktisat profesörü, yazar Toktamış Ateş, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etti.

İktisat profesörü, Bugün gazetesi yazarı Toktamış Ateş tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti...

Bir süredir tedavi gören Toktamış Ateş dün gece saat 02:00 sıralarında yoğun bakım ünitesinde organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.
 
Eşi Nevin Ateş, Toktamış Ateş'i çoklu organ yetmezliğinden kaybettiklerini açıkladı.
 
Toptamış Ateş, 4 aydan bu yana Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Reanimasyon servisinde tedavi görüyordu. 69 yaşındaki Ateş başta kalp olmak üzere çeşitli rahatsızlık ile mücadele ediyordu.
 
TOKTAMIŞ ATEŞ KİMDİR?
Toktamış Ateş, Türk iktisat profesörü, yazar. Türk müsteşrik Ahmet Ateş'in oğlu olan Toktamış Ateş, 1944 yılında Yeniceoba'da doğmuştur. Orta ögrenimini Sankt Georg Lisesi Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı.1969'da "Kurtuluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı" başlıklı çalışmasıyla Doktora, 1974'de "Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra, değişik kurumlarda ders verdi. Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra, kurucuları arasında yeraldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesidir. Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazmıştır. Son olarak Bugün gazetesinde yazıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler