Tolga Özkalfa 15 bin lirayı beğenmedi

Tolga Özkalfa 15 bin lirayı beğenmedi

TFF'nin aylık 15 bin lira maaş vererek profesyonel hakem yapmak istediği Tolga Özkalfa bu teklifi kabul etmedi.

Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu (TFF) ve Mer­kez Ha­kem Ku­ru­lu (MHK) ta­ri­hi bir adım ata­rak dün profesyo­nel ha­kem­lik dö­ne­mi­nin star­tı­nı resmen verdi. Pro­fes­yo­nel­lik tek­li­fi­ni ha­kem­le­re su­nan Mer­kez Hakem Ku­ru­lu bek­len­me­dik bir ce­vap ile kar­şı kar­şı­ya kal­dı.

TEKLİFİ REDDETTİ
Bugün'ün haberine göre; Maç ba­şı üc­ret­le­rin dı­şın­da yak­la­şık 15 bin li­ra sa­bit ay­lık ola­rak dü­şü­nü­len pro­je­ye, bu se­zon FI­FA ko­kar­tı­nı ta­kan Tol­ga Öz­kal­fa onay ver­me­di. İz­mir'de diş­çi­lik ya­pan Özkalfa'nın haf­ta­nın 3 gü­nü İs­tan­bul'a gel­me şan­sı­nın ol­ma­dı­ğı­nı ve iş yo­ğun­lu­ğu­nu be­lir­te­rek bu tek­li­fi ge­ri çe­vir­di­ği kay­de­dil­di.

DEVLET MEMURLARINA TEKLİF YAPILMADI
MHK, pro­fes­yo­nel­li­ği ka­bul eden ha­kem­le­rin ilk aşa­ma­da haf­ta­nın 3 gü­nü Ri­va'ya gel­me­si­ni ve ba­zı eği­tim­le­re ka­tıl­ma­sı­nı şart ko­şu­yor. Bu pro­je­nin ge­niş­le­me­si du­ru­mun­da ise Ri­va­’da ve­ri­len eği­tim­ler ha­kem­le­rin ait ol­du­ğu böl­ge­de ve­ri­le­cek. MHK, dev­let me­mu­ru olan Bü­lent Yıl­dı­rım ve Ha­lis Özkayha'ya tek­lif gö­tür­me­di.

Bu ha­kem­ler mes­lek­le­ri ne­de­niy­le ikin­ci maa­şı ala­mı­yor­lar. Cü­neyt Ça­kır, Fı­rat Ay­dı­nus, Hü­se­yin Gö­çek, Ba­rış Şim­şek, Me­te Kal­ka­van ve Ali Pa­la­bı­yık ise pro­fes­yo­nel­lik tek­li­fi­ni kabul etti ve dün imzayı attı. 6 ha­kemin sa­de­ce 2’si İs­tan­bul dı­şın­da gö­rev ya­pı­yor. Ba­rış Şim­şek Trab­zon, Ali Palabı­yık da An­ka­ra böl­ge­sin­den.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler