Toprak kayması: 8 ölü, 8 yaralı, 18 kayıp

Toprak kayması: 8 ölü, 8 yaralı, 18 kayıp

Amerikalı yetkililer, ülkenin kuzeybatısındaki Washington eyaletinde yaşanan toprak kaymasının nedeninin son haftalardaki şiddetli yağışlar olduğunu söylüyor.

Amerika’nın kuzeybatısındaki Washington eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı sekize yükseldi. En az 18 kişinin de kayıp olduğu bildiriliyor.

Amerika’nın Sesi radyosunun haberine göre, kurtarma ekipleri, toprak kayması sonucu oluşan ve 2,6 kilometrekarelik alana yayılan enkaz altından ses gelmediğini ancak arama çalışmalarının bugün de devam edeceğini bildirdi.

Seattle kentinin kuzeyindeki kırsal kesimde meydana gelen toprak kayması 30 evi yerle bir etti. Toprak kayması yüzünden sekiz kişi de yaralandı.

Yetkililer toprak kaymasına son haftalardaki şiddetli yağışların yol açtığını bildiriyor.

ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ
Dün devam eden çalışmalarda 6 kişi daha ölü olarak bulunurken, 176 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, nükleer zirve için Avrupa’da bulunan ABD Başkanı Barack Obama bölgede acil durum ilan etti, ayrıca federal yönetimin arama çalışmaları için işbirliği yapmasını istedi.

Washington Valisi Jay Inslee ise durumun düşünülenin çok ötesinde bir yıkım olduğunu söyledi.

UMUTLAR AZALIYOR
Washington’un Snohomish bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Yetkililer kayıplar için umutların azaldığını belirtiyor. İftaiye Şefi Travis Hots, hala hayatta kalan birilerini bulmayı umduklarını ancak Cumartesi’den beri yapılan aramalarda kimsenin canlı çıkmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler