Torku Konyaspor: 1 - Galatasaray: 4

Torku Konyaspor: 1 - Galatasaray: 4

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki ilk galibiyetini Konya deplasmanında aldı. Sarı kırmızılılar, son 25 dakikayı 10 kişi oynadığı maçı 4-1 kazandı ve nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Torku Konyaspor'la karşılaşan Galatasaray, son lig maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Geçen hafta Osmanlıspor karşısında ligdeki ilk yenilgisini alan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, bu maçta sahaya sürdüğü ilk 11'de iki değişikliğe gitti. Torku Konyaspor karşısında sarı-kırmızılılarda Telles ve Rodriguez'in yerine Carole ile Melo görev yaptı. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise geçen hafta Kayserispor karşısında sahaya sürdüğü kadroda 1 değişiklik yaptı. Yeşil-beyazlılarda Traore'nin yerine Ali Turan sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, golü de çok geçmeden buldu. Son maçlarda formunu yükselten Sabri'nin ortasında Burak Yılmaz ön direkte çok güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Sabri böylece 2. asistini yaparken, Burak da 2. golüne imza atmış oldu. Golden sonra 3 pozisyonda Kaya'yı geçemeyen Galatasaray'da Chedhou'nun sakatlanması planları bozdu. 35. dakikada Torku Konyaspor, skora dengeyi getirdi. Ev sahibi ekip, Chedjou'nun yerine giren Semih'in Vedat Bora'yı düşürmesiyle serbest vuruş kazanırken, kaleyi karşıdan gören bir noktadan kullanılan frikikte topun başına geçen Meha, güzel bir şutla topu kaleci Muslera'nın sağından filelerle buluşturdu. 

39. dakikada Galatasaray, bir kez daha öne geçti. Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest vuruşta altıpas civarına gelen topu, kaleci Kaya Tarakçı uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen ve Semih Kaya'ya çarpan meşin yuvarlak, filelere gitti ve sarı kırmızılılar 4 dakika sonra öne geçmiş oldu. 

İkinci yarı ise tam bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da 75. dakikaya kadar önemli bir fırsat yakalayamadı. maçın iyi isimlerinden biri olan Carole'un 10 dakikada 2 sarı kart görüp 66. dakikada takımını 10 kişi bırakınca Galatasaray oyunun kontrolünü kaybetti. Konyaspor ise 2. yarıda şutlarıyla dikkat çeken Meha ile Muslera'nın kalesinde tehlikeler yarattı. 

Jose Rodriguez'in oyuna girmesiyle kontrolü tekrar ele geçiren Galatasaray, kendisini rahatlatan golü de buldu. 90. dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Sneijder düzgün bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi. Son sözü söyleyen 90+4'te Sneijder oldu. 

Maçı da bu skorla 4-1 kazanan Galatasaray, ligdeki ilk galibiyetini aldı ve puanını 4'e çıkardı.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler