Trabzon üçüncü tamamladı - İZLE

Trabzon üçüncü tamamladı - İZLE

Trabzonspor, Olcan’ın hayati golüyle İnönü’den 1 puan çıkardı, Süper Final’i 3. bitirdi

Trabzonspor Süper Final'in son maçında İnönü'de Beşiktaş'la 1-1 berabere kaldı ve 2011-2012 sezonunu yarım puan farkla 3. sırada tamamladı. 

Maçın geniş özeti için - TIKLA

Süper Final'in 6. ve son maçında İnönü'de, kadın ve çocuk taraftarların önünde oynanan maçta Beşiktaş ve Trabzonspor 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor'u UEFA'ya taşıyan golü 84. dakikada Olcan Adın kaydetti. Beşiktaş'ın golü ise 70. dakikada Holosko'dan geldi.
 
Bu sonucun ardından Trabzonspor Süper Final'i 33 puanla tamamladı. Beşiktaş ise Trabzonspor'la eşit puanda olduğu için Süper Final öncesi aldığı yarım puanı iade etti ve 4'lü grubu 32,5 puanla 4. sırada tamamladı.
 
Burak ve Colman kızardı
Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz ilk yarıda bitiş düdüğünün ardından Ernst'e yaptığı hareketin ardından Fırat Aydınus tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
 
Colman ise karşılaşmanın 95. dakikasında topa elle dokunduğu gerekçesiyle 2. sarı karttan oyun dışında kaldı.
 
UEFA Avrupa Ligi için baraj maçı oynayacak
Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu ilk sırada bitiren takımla baraj maçı oynayacak.
 
20 Mayıs tarihinde tarafsız sahada yapılacak maçı kazanan ekip, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacak.
 
Bu arada Avrupa Ligi Grubu'nu Türkiye Kupası finalisti Bursaspor'un lider tamamlaması durumunda, siyah-beyazlılar, statü gereği baraj maçı oynamadan UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.
 
Holosko, 5. golünü attı
Geçen hafta 2-2 berabere biten Galatasaray maçında takımına 1 gol kazandıran Filip Holosko, Trabzonspor'u da boş geçmedi ve golünü attı.
 
Beşiktaş'ın tek golünü atan Slovak futbolcu, ligdeki 5. golüne ulaştı. Holosko, bu sezon Bursaspor, Sivasspor, Kardemir Karabükspor, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında rakip fileleri 1'er kez havalandırdı.
 
Süper Final'de tek galibiyet
Beşiktaş, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nu 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgiyle kapadı.
 
Şampiyonluk Grubu'nda toplam 5 puan toplayan siyah-beyazlılar, tek galibiyetini Fiyapı İnönü Stadı'nda Fenerbahçe karşısında aldı. Fiyapı İnönü Stadı'nda Galatasaray'a mağlup olan, Trabzonspor ile de berabere kalan Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor ve Fenerbahçe karşısında sahadan puansız ayrıldı, Galatasaray deplasmanında ise 1 puan aldı.
 
Cezalı maçlarda Trabzonspor'u yenemedi
Bu sezon Trabzonspor ile 3. kez seyircisiz oynama cezası verilen bir maçta karşılaşan Beşiktaş, rakibi karşısında yine galip gelemedi.
 
Daha önce sadece kadın ve çocuklar önünde oynanan 2 maçta Trabzonspor'a mağlup olan siyah-beyazlılar, rakibi karşısında 3. kez kadın ve çocuklar karşısında oynadığı maçtan da beraberlikle ayrıldı.
 
Aydınus, Tuncay Yanık'ı tribüne gönderdi
Maçın son dakikaları büyük bir gerilime sahne olurken, maçın hakemi Fırat Aydınus, yedek kulübesinde bulunan Beşiktaş İdari Menajeri Tuncay Yanık'ı tribüne gönderdi.
 
Başkan Şener cezalı
Beşiktaş-Trabzonspor maçını, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener cezası nedeniyle statta izleyemedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), dün yaptığı toplantıda, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Sadri Şener'e 15 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.
 
Trabzonspor taraftarı yok
Beşiktaş'ın cezası nedeniyle sadece kadınlar ve anneleri yanlarında olmak koşuluyla 12 yaş ve altı çocukların izleyebildiği karşılaşmaya, konuk Trabzonspor'dan izleyici alınmadı.
 
İki takım arasında Lig Grubu'nda Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan ve yine siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle aynı uygulamanın yapıldığı karşılaşmada, Beşiktaş Kulübü'nün izniyle bordo-mavili kadın ve çocuk taraftarlar, kendilerine ayrılan eski açık tribünde takımlarını desteklemişlerdi. Bu akşam ise rakip takım seyircisine ayrılan bölüm boş kaldı.
 
5. kez kadın ve çocuklar
Beşiktaş, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Trabzonspor karşılaşmasıyla, bu sezon 5. kez Fiyapı İnönü Stadı'nda cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarların karşısına çıktı. Galatasaray ile oynadığı Şampiyonluk Grubu ilk maçında çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlıların, Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmayı, bu nedenle sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyebildi.
 
Beşiktaş, bu sezon daha önce Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile Spor Toto Süper Lig'deki Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor, Süper Final'deki Fenerbahçe karşılaşmalarını cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar karşısında oynamıştı. Bu 4 karşılaşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, ligde Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarını kaybetmiş, Süper Final'deki Fenerbahçe derbisini ise 1-0 kazanmıştı.
 
Kadın ve çocuk taraftarlar yalnız bırakmadı
Fenerbahçe derbisinde tribünleri tamamen dolduran kadın ve çocuk taraftarlar, Trabzonspor karşısında da takımlarını yalnız bırakmadı. Fenerbahçe maçına göre tribünlerde bazı bölümlerde boşluklar gözlenirken, karşılaşmayı 20 bine yakın sporsever izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağırıp destek verdiler.
 
Aurelio, 6 ay sonra ilk 11'de
Trabzonspor karşısında Havutçu'nun ilk 11'de görevlendirdiği Mehmet Aurelio, ligde yaklaşık 6 ay sonra siyah-beyazlı formayla ilk 11'de sahaya çıktı. En son 20 Kasım 2011 tarihinde Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Galatasaray derbisinde ilk 11'de şans bulan Aurelio, Veli'nin cezalı, Necip Uysal'ın ise sakat olması nedeniyle Trabzonspor karşısında ilk 11'de oynadı.
 
Ligde uzun bir aradan sonra ilk 11'de sahaya çıkan Aurelio, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 22 Mart'taki Boluspor maçında ilk 11'de forma giymişti.
 
BEŞİKTAŞ: 1 - TRABZONSPOR: 1
 
STAT: Fiyapı İnönü
 
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz 
 
BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma (90 4 Sivok ?), Ernst (Dk. 87 Edu), Aurelio, Holosko, Mustafa Pektemek (Dk. 64 Simao ), Almeida 
 
TRABZONSPOR: Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Glowacki, Celustka (Dk. 76 Cech ), Halil Altıntop, Zokora, Adrian (Dk. 60 Paulo Henrique ), Colman, Olcan Adın (Dk. 89 Aykut Akgün), Burak Yılmaz 
 
GOLLER: Dk. 70 Holosko (Beşiktaş), Dk. 85 Olcan Adın (Trabzonspor)
KIRMIZI KARTLAR: Burak Yılmaz (İlk yarının bitiminde), Dk. 90+6 Colman (Trabzonspor)
 
SARI KARTLAR: Dk. 44 İbrahim Toraman, Dk. 50 Aurelio, 90 3 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 78 Serkan Balcı, Dk. 80 Giray Kaçar, 90 4 Zokora (Trabzonspor)
 
kaynak: haberturk.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler