Trabzon Valisi'nin aracının önü kesilmek istendi

Trabzon Valisi'nin aracının önü kesilmek istendi

Trabzon'da Fenerbahçe kafilesine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan iki zanlının yakınları Emniyet'e gelen Trabzon Valisi'nin makam aracının önünü kesmek istediler.

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse Trabzon’da düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Emniyet Müdürü Murat Köksal ile görüşen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, çıkışta bir şok yaşadı…

VALİNİN ARACININ ÖNÜN KESMEK İSTEDİLER
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek İl Emniyet Müdürü Murat Köksal’la yaklaşık bir saat görüştü.

Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü kapsamında yapılan ziyaret sırasında gerçekleştirilen haftalık olağan asayiş toplantısında Fenerbahçe otobüsüne saldırı da geniş çaplı olarak ele alınarak görüşüldü.
Vali Abdil Celil Öz buradan ayrılırken Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen şüpheli yakınları arıcı durdurmak isteyince güvenlik güçleriyle aralarında arbede çıktı. Şüpheli yakınları, ’Açıklama bekliyoruz’, ’Parmak izi yok, neden bırakılmıyorlar’ diye bağırırken, Vali Öz’ün aracı konvoy eşliğinde uzaklaştı. Bu kargaşada Vali Öz’ün koruma aracı bir basın mensubuna çarparak hafif yaralanmasına neden oldu.
GÖZALTINDA ÇAPRAZ SORGU
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, pazar günü saldırıda kullanıldığı belirtilen tüfek olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki derede bulundu. Olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen minibüs şoförü 38 yaşındaki Nihat S. ve otobüs muavini 27 yaşındaki Emre A. dün sabaha karşı Sürmene İlçesi’nde gözaltına alındı.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Nihat S. ile Emre A. sorgularında suçlamayı kabul etmedi. Bu sabah 24 saatlik gözaltı süreleri dolan şüpheliler için Sürmene Savcılığı’ndan ek gözaltı süresi alındı. Tutuldukları nezarethaneden 2 saat arayla çıkarılarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Nihat S. ve Emre A. çapraz sorguya alındı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü bahçesinden geçirilmesi sırasında yakınları, “Adam gibi konuşun, korkmayın” diye bağırdı.
KRİMİNAL İNCELEME SÜRÜYOR
Şüpheliler Nihat S. ve Emre A.’nın sorguları ek süre alınmasının ardından devam ederken, olay yerine 250 metre uzaklıkta dere kenarında bulunan av tüfeğinin kriminal incelemesinin sürdüğü belirtildi.
Tüfek üzerinde bulunan parmak izinin şüphelilerin parmak izleriyle eşleşmediği ileri sürülürken, detaylı incelemenin devam ettiği vurgulandı.
AVUKAT ÇELİK: DELİL YOK
Şüpheliler Nihat S. ve Emre A.’nın avukatı Turan Çelik, sorgularının ardından Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkillerinin tutuklanmasını gerektirecek bir delili olmadığını söyledi.

Nihat S. ve Emre A.’nın bu olayla herhangi bir ilgisinin olmadığını söyleyen avukat Turan Çelik, şunları söyledi:

“Bir soruşturma sonucu gözaltına alındılar. Yarın birkaç kişi daha gözaltına alınabilir. Yöneltilen sorulara göre dosyada somut bir delil olduğunu düşünmüyorum. Tek delil, Facebook sayfasındaki yazılar. Ne parmak izi, ne telefonlarla ilgili bir rapor ve delil yok. Ancak soruşturma yapana saygı duymak gerekir. Kamu görevinden kaynaklanan bir yetkidir. Emniyetin gerçek suçluları yakalayacağına inanıyorum. Bence tutuklanmalarını gerektirecek bir delil yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler