Trabzonda öfkeli kalabalık linç için bekledi

Trabzon'da öfkeli kalabalık linç için bekledi

Yozgat'tan Trabzon'a getirilen cinayet zanlısı, linç edilmekten son anda kurtuldu..

Trabzon'da 69 yaşındaki Nizamettin Gültekin'i sahibi olduğu büfede bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla Yozgat'ta gözaltına alınarak kente getirilen Hasan Yüksel, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen adliyeye götürülürken Gültekin'in yakınlarının saldırısına uğradı. Arbedeyi güçlükle önleyen polis, şüpheliyi adliye binasına sokarak saldırıdan kurtardı.

17 BIÇAK YARASI ALDI
Olay, geçen 11 Şubat'ta Gülbaharhatun Mahallesinde, Trabzon Lisesi'nin yanında bulunan 'Songül' adlı büfede meydana geldi. Çevredeki esnaf, Nizamettin Gültekin'i saat 15.00 sıralarında sahibi olduğu büfede kanlar içinde yerde yatarken buldu. Vücudunda 17 bıçak yarası olduğu belirlenen Gültekin olay yerinde can verdi.
 
YOZGAT'TA YAKALANDI
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yaptığı incelemeler sonrasında cinayeti işlediği belirlenen 43 yaşındaki Hasan Yüksel dün gece Yozgat'ta yakalandı ve geç saatlerde Trabzon'a getirildi. Bu sabah sorgulamanın ardından Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılarak yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Hasan Yüksel, bıçaklanarak öldürülen Nizamettin Gültekin'in ailesinin saldırısına uğradı. Çıkan arbede sırasında adliye önünde toplanan ve Hasan Yüksel'e saldırmaya çalışan öfkeli kalabalık, 'İdam geri gelsin', 'Katili bize verin' diye bağırdı. Kalabalığın saldırısını güçlükle önleyen polis Hasan Yüksel'i adliye binasına sokarak saldırıdan kurtardı.
 
trabzon_linc_1542.jpg
 
Bu arada, 'adam öldürmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Hasan Yüksel, Trabzon Emniyeti'nde yapılan sorgulamasında, olay sırasında alkollü olduğunu ve yaşananları hatırlamadığını söyledi.
 
"2 BİRA İÇİP BÜFEYE GİTTİM"
Trabzon'da 69 yaşındaki Nizamettin Gültekin'i sahibi olduğu büfede bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye çıkartılan Hasan Yüksel, 'Adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Yüksel ifadesinde, "Daha önce de bu büfeye gelerek alkol alıyordum. O günde 2 bira içtim ve büfeye gittim. Ne oldu anlayamadım, kendimi kaybettim. Sonra baktım ki ellerim kanlar içinde kaldı. Bir süre büfede oturdum, şoke oldum. Daha sonra büfeden ayrıldım, çeşmede ellerimi yıkadım. Bir mağazaya giderek yeni elbise aldım, üstümü değiştirdikten sonra da Yozgat'a gittim" dedi.
 
ŞÜPHELİ ARKA KAPIDAN ÇIKARILDI
Cinayet şüphelisi Hasan Yüksel'in adliyeye getirilişi sırasında yaşanan olayları göz önüne alan güvenlik kuvvetleri, şüphelinin ön kapıdan çıkartılacağı imajı vermek için adliye binasının ön kapısına çok sayıda polis yığdı. Kalabalık ön kapıda beklerken arka kapıdan çıkartılan şüpheli, Bahçecik Cezaevi'ne götürüldü. Ön kapıda Yüksel'in çıkartılmasını bekleyen mağdur yakınları, şüphelinin arka kapıdan götürüldüğünü fark edince polislerle önce tartıştı, sonra da arbede yaşandı. Polisin güçlükle sakinleştirdiği öfkeli kalabalık, 'Burası Trabzon, buradan çıkış yok' diye bağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler