Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2

Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2

Haftaya lider giren Beşiktaş, Trabzonspor'u deplasmanda Demba Ba'nın oyuna girer girmez attığı golle öne geçti ve zorlu maçı 2-0 kazanarak son 5 haftaya lider giremeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Oscar Cardozo ile siyah-beyazlıların Sengalli golcüsü Demba Ba, yedek kulübesinde yer alarak ilk 11'de forma giyemediler.  Bordo-mavili takımın üç büyük rakibi olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı maçlarda gol atmayı başaramayan Paraguaylı oyuncusu Oscar Cardozo'nun geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle yorgun ve halsiz olduğu için teknik direktör Yanal tarafından yedek kulübesinde oturtulduğu bildirildi.

Beşiktaş'ın ligde 16 gol ile en golcü oyuncusu olan Senegalli Demba Ba, yabancı kontenjanı nedeniyle 11'de kendine yer bulamadı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, savunmada kart cezalıları Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nın yokluğunda yabancı kontenjanı konusunda tercihini savunmanın sağında Opare'yi oynatarak yaptı.

İlk yarıda iki takım da  organize bir atak geliştirmeyi başaramazken, duran toplar ve uzaktan atılan şutlarla tehlikeli pozisyonlar oluştu. İlk tehlikeli şut 29. dakikada Mehmet Ekici'nin şutunda geldi.  Maçın ilk 45 dakikasına damga vuran pozisyonlar 35. dakikada yaşandı. Önce Sivok'un kafa vuruşunda haan başarııydı. hemen ardından da Opare'nin hatası sonucunda Özer'in vuruşunda top auta gitti. 

İkinci yarıda ilk değişiklik Beşiktaş'tan geldi ve oyunun kaderi de değişti. 56. dakikada Opare'nin yerine oyuna giren Demba Ba kaleyi tutan ilk şutunda Beşiktaş'ı öne geçirmeyi başardı. 17 gole ulaşan Senegell, keriyer rekorunu da kırmış oldu. 

90+5'te Beşiktaş'ın 2. golü geldi. Oğuzhan'ın ortasına Mustafa sonucu belirledi: 2-0..Siyah beyazlılar hayati önemdeki bir maçı 2-0 kazandı ve 64 puana yükselerek son 5 haftaya lider girdi. Sahasında 6 maç sonra kaybeden Trabzonspor ise rakipleri Başakşehir ve Bursaspor'un yaptığı kayıları değerlendirememiş oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler