Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 1

Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 1

Galatasaray, zorlu Trabzon deplasmanında 1-0 kazanmasını bildi ve kötü gidişe dur dedi.

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynadıkları maça göre ilk 11'de 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı takımda kırmızı kart cezalısı olan Selçuk İnan ile Emre Çolak maç kadrosunda yer almazken, Sabri Sarıoğlu da yedek kulübesinde oturdu. Selçuk İnan ve Emre Çolak'ın yerine orta alanda Rodriguez ve Bilal Kısa forma giydi. Ligin ilk haftasındaki Medicana Sivasspor maçında görev alan Bilal Kısa, 3 hafta aradan sonra tekrar 11'de sahaya çıktı. Sabri Sarıoğlu'nun yedek kulübesine çekilmesiyle Yasin Öztekin, 11'de oynayan başka bir oyuncu oldu. Savunmanın sağında Sabri'nin yerine ilk kez bir Süper Lig maçına çıkan Denayer görev yaptı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Trab zonspor ilk devrede özellikle Marin ile etkili olmaya çabaladı. Alman yıldız, ilk devrede 3 kez gole yaklaştı ama bunların ikisinde Muslera'yı geçemedi. Galatasaray ise ilk yarıda önemli bir tehlike yaratamadı. Bordo mavililer adına en önemli fırsatı yakalayan N'Doye, karşı karşıya pozisyonda golü bulamadı. 

İkinci yarıda Trabzonspor, Galatasaray orta sahasının yorulmasını çok iyi değerlendirdi ve fırsatlar bulmaya başladı. Bunların en önemlisinde Marin'in pasında Erkan Zengin bomboş kale yerine topu direğe nişanladı. Hemen ardından bu kez Marin'in vuruşu direkten döndü. Üstüste pozisyonlara bir tane de Galatasaray'ınki eklendi. 63. dakikada Sinan'ın şutu direkten döndü.

Galatasaray, 75. dakikadan sonra kontrolü ele geçirdi ve pozisyon bulmaya başladı. Bunların birinde de golü buldu. 82. dakikada Bilal'in ortasında Onur'dan seken top M'bia'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Böylece Galatasaray 1-0 öne geçti.

Kalan bölümde üstünlüğünü korumayı başaran Galatasaray, zorlu karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve kötü gidişe dur demeyi başardı. Galatasaray bu galibiyetle 8 puana yükselirken, ilk kez yenilen Trabzonspor 10 puanda kaldı. 

KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ 

Süper Lig'de günün toplu sonuçları;
Çaykur Rizespor: 5 - Antalyaspor: 1
Medicana Sivasspor: 0 - Torku Konyaspor: 0
Eskişehirspor: 0 - Kasımpaşa: 3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler