Trabzonspor: 1 - Eskişehirspor: 4

Trabzonspor: 1 - Eskişehirspor: 4

Es Es Trabzon'u evinde fena dağıttı...

Spor Toto Süper Lig'de haftanın kapanış maçında Eskişehir fırtınası esti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'a deplasmanda boyun eğmeyen Eskişehir ekibi bir sürpriz de Trabzonspor'a yaptı. Zirve yarışında ağır darbe alan Karadeniz Fırtınası ise bu sezon ilk kez sahasında yıkılırken, lider Beşiktaş ile olan fark da 13'e çıktı.

15. Haftanın kapanış maçında Eskişehirspor deplasmanda Trabzonspor'u 4-1 mağlup etti.

Bursaspor maçında yediği goller sonrası eleştirilen kaleci Fatih Öztürk, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçının ardından Eskişehirspor maçında da forma giymedi. Bursaspor maçı sonrası morali bozulan ve hafif de sakatlığı bulunduğu bildirilen file bekçisi, 18 kişilik maç kadrosunda da yer almadı. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçında sahaya kaptan olarak çıkan ve attığı 3 golle iyi bir performans ortaya koyan Soner Aydoğdu, ilk 11'de görev aldı.

Mehmet Ekici'nin de kart cezası nedeniyle forma giymediği bordo mavili takımda, teknik direktör Ersun Yanal, Soner Aydoğdu'yu sahaya sürdü. Ligde geçen hafta Bursaspor ile 3-3 berabere biten maçın ilk 11'ine göre Trabzonspor'da 5 farklı oyuncu görev yaptı.Fatih Öztürk, Yatabare, Mehmet Ekici, Fatih Atik ve Musa Nizam ilk 11'de yer almazken, bu oyuncuların yerine İbrahim Demir, Cardozo, Soner Aydoğdu, Belkalem ve İshak Doğan sahaya çıktı.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısında kaleyi bulan tek şut da gol oldu. 31. dakikada Mori ile golü bulan Es Es ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda Trabzonspor dakikalar ilerledikçe baskısını artırsa da Eskişehir kalesinde net fırsatlar yakalayamadı. Zaman zaman ani ataklarla tehlikeli olan Eskişehir ekibi 73. dakikada bu ataklardan birinde Ömer Şişmanoğlu ile golü buldu. 76. dakikada Soner'in ortasına iyi yükselen Özer Karadeniz ekibini umutlandırdı. Ancak 78. dakikada bir kez daha sahne alan Ömer Şişmanoğlu farkı yeniden ikiye çıkardı.

Maçın 90. dakikasında Es Es Andaç Güleryüz ile sonucu ilan etti: 1-4

Böylece ligden 4 maç aradan sonra kazanan Eskişehirspor 16 puana yükseldi. Bu sezon Avni Aker'de ilk kez yıkılan Trabzonspor ise 22 puanda kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler