Trabzonspor: 1 - Galatasaray: 4

Trabzonspor: 1 - Galatasaray: 4

Fırtınayı Cim Bom kopardı...

Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma mücadelesi veren Galatasaray, Avrupa Ligi hedefindeki Trabzonspor'u 2. yarıda bulduğu gollerle 3-1 yendi. 

Trabzonspor'un cezası nedeniyle kadın ve çocukların önünde oynanan maça iki takım da temkinli başladı. İlk şanssızlığı ise Trabzonspor yaşadı. Daha önce bileğinden sakatlığı olan ev sahibi ekibin kilit isimlerinden Özer, 11. dakikada yerine Abdulkadir'e bıraktı.

19'uncu dakikada bu sezon Trabzonspor'un en etkili isimlerinden biri olan Olcan, topu ağlarla buluşturdu; ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 

39'uncu dakikada Selçuk'un kaleye yaklaşık 30 metre uzaktan gönderdiği süper vuruşu, Onur aynı güzellikte çıkardı ve mutlak bir golü önledi ve ilk yarı başladağı gibi sona erdi.  

Trabzonspor 2. yarıya gol pozisyonuyla başladı. Henrique'nin ara pasında Yusuf Erdoğan penaltı noktası yakınında kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top auta gitti ve Trabzonspor mutlak golden oldu. 

2 dakika sonra ise Galatasaray'ın golü geldi. Semih'in cezasahası içerisine gönderdiği topla buluşan Sneijder tek vuruşla ağları buldu ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. 

SELÇUK BUNU HEP YAPIYOR
56'da Galatasaray'ın 2. golü geldi. Bosingwa'nın cezayayı yakınından Selçuk'u yaptığı hareketle Galatasaray serbest vuruş kazandı. Selçuk topun başına geçti. Yaklaşık 26 metre uzaktan mükemmel vurdu, barajın üzerinden aşan top ağlarla buluştu ve Galatasaray zorlu Trabzonspor deplasmnanında 2-0 öne geçti. 

59'uncu dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Olcan Adın, Alex Telles'in müdahalesi ile yerde kaldı, hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Adrian topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e getirdi. 

Golden sonra Trabzonspor atakları sıklaşmasına karşın; golü bulan taraf Galatasaray oldu. Günün başarılı ekiplerinden Semih, cezasahası sağ içinde son direğe inip arka direğe ortaladı. İki dakika önce Alex Telles'in yerine oyuna giren Umut Bulut, arka direkte bomboş kaleye topu gönderdiv e farkı 3-1'e geçirdi. Umut takımını iyice rahatlatırken; Semih maçta 2. asistini yaptı. 

85'te ise Sneijder, müthiş bir gole imza attı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hollandalı yaklaşık 35 metre uzaktan füze gönderdi, Onur'un çaresiz kaldığı pozisyonda top ağlarla buluştu ve Galatasaray 4-1 öne geçti. Karşılaşma da 4-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 62'ye çıkardı ve 2.'likteki yerini korudu. Trabzonspor, 50 puanda kalırken, Sivasspor'un Çaykur Rizespor'u 3-1 yenmesinin ardından 5. sıraya geriledi ve Avrupa Ligi yolunda ağır darbe aldı. 

GECENİN DİĞER MAÇLARINDA
Elazığspor: 0 - Beşiktaş: 1
Gaziantspor: 1 - Eskişehirspor: 0
Torku Konyaspor. 3 - Kayserispor: 0
Kayseri Erciyesspor: 1 - Bursaspor: 1
Kasımpaşa: 1 - Rizespor: 1
Sivasspor: 3 - Akhisar Belediye: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler