Trabzonspor: 4 - Gençlerbirliği: 1

Trabzonspor: 4 - Gençlerbirliği: 1

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti.

Karadeniz Fırtınası şu sıralar dinmek bilmiyor! Ersun Yanal ile Avrupa ve ligi kasıp kavuran Trabzon'un son kurbanı Gençlerbirliği oldu! Oscar Cardozo hat-trick yaptı, Sefa Yılmaz asistleriyle ön plana çıktı, Fırtına zirve yolunda bir engeli daha aştı.

Ligde en son 2008-2009 sezonunun 28. haftasında Gençlerbirliği maçıyla ilk döneminde Trabzon'daki son maçına çıkan Ersun Yanal, 17 Nisan 2009'da oynanan bu karşılaşmanın ardından 2 bin 54 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda aynı rakip karşısında taraftarlarla buluştu. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşısında beklenen kadroyu sahaya sürdü. Yanal, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Metalist Kharkiv maçında görev verdiği Soner Aydoğdu, Waris ve Yatabare'yi yedek kulübesinde oturttu. Musa Nizam'ı sol bekte oynatan Yanal, Waris'in yerine Sefa Yılmaz'ı hücüm hattında görevlendirdi. UEFA listesinde olmadığı için Avrupa kupası maçlarında oynayamayan Özer Hurmacı, Gençlerbirliği maçıyla yine ilk 11'deki görevine döndü.

Karadeniz Fırtınası Avni Aker'deki mücadeleye müthiş girdi. 6. dakikada sahneye çıkan Cardozo, savunmanın yaptığı hatayı affetmedi. 31'de bordo mavililer yine bir duran toptan golü buldu. Sağdan Yusuf'un yerden ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Özer'in ön tarafta ayak koyduğu top, yakın köşeden ağlara gitti. Fırtına ilk yarıda durmanda Gençlerbirliği kalesine esiyordu. 40. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında son noktayı koyan yine Cardozo oldu: 3-0

İkinci yarıda Paraguaylı golcünün durmaya niyeti yoktu. 65. dakikada Sefa'nın pasında Cardozo hat-trickini tamamladı. 73. dakikada Mervan'ın golü skoru belirledi: 4-1

Böylece peşpeşe 3. galibiyetini alan Trabzonspor ligde 18 puana yükseldi. Bu sezon 4. yenilgisini alan konuk takım ise 13 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler