Trabzonspor: 6 - Sivasspor: 0 - İZLE

Trabzonspor: 6 - Sivasspor: 0 - İZLE

Bordo Mavililer Ziraat Türkiye Kupasında ilk finalist olan taraf...

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonspor, Sivasspor'u 6-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalan ilk takım Trabzonspor oldu. Bordo - mavili ekip 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında konuk ettiği Sivasspor'u Adrian (3), Olcan, Volkan ve Aykut'un golleriyle 6 - 0 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu.
 
 
MAÇTAN DAKİKALAR
26. dakikada ceza sahası içinde Halil'in kale sahasına doğru gönderdiği topa Adrian'dan önce Navratil topu kornere çıkartarak tehlikeyi önledi.
 
29. dakikada sakatlık yaşayan Mustafa Yumlu yerini Celustka'ya bıraktı.
 
38. dakikada Ziya'nın Volkan'ı ceza sahası içinde düşürmesi sonucu karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. Adrian'ın kullandığı penaltı atışı Milan Borjan'dan döndü. Dönen topu önüne alan Adrian takımını 1-0 öne geçirdi.
 
 
47. dakikada Halil topuk pasıyla Adrian'ı kaçırdı, Adrian ceza sahasına girer girmez vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 - 0.
 
53. dakikada Trabzonspor farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada Soner'in ara pasıyla ceza sahasına giren Adrian düzgün bir vuruşla takımının ve kendisinin üçüncü golünde topu ağlara gönderdi: 3 - 0.
 
65. dakikada Adrian sağ kanattan ceza sahasına girdi yerden vuruşunu kaleci Borjan ayaklarıyla çeldi. Sağa açılan topu takip eden Olcan arka direkte buluştuğu topu filelere gönderdi: 4 - 0.
 
72. dakikada fark 5'e çıktı. Bu dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Volkan, yerden vurdu ve meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 5 - 0.
 
77. dakikada Aykut orta sahada topu alıp Halil ile verkaça girdi kaleci ile karşı karşıya kaldı yerden vurdu ve golü attı: 6 - 0.
 
85. dakikada Ziya'nın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Aatıf şutunu attı, kaleci Tolga yatarak topu kontrol etti.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç Trabzonspor'un 6-0'lık galibiyeti ile sona erdi.
 
Trabzonspor, ilk maçta 2-1 mağlup olduğu rakibini rövanşta 6-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkan ilk takım oldu. Bordo-mavililer, ayrıca bu sonuçla bu sezon ligde ve kupadaki en farklı galibiyetini elde ederken 14. kupa finalini oynama hakkını da elde etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler