Trabzonspor dağıldı

Trabzonspor dağıldı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turu rövanş maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına deplasmanda 4-1 mağlup oldu.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında deplasmanda PSV Eındhoven'a 4-1 mağlup oldu. Sahasındaki ilk maçı da 2-1 kaybeden Bordo-Mavili ekip Avrupa'ya veda etti.

PSV'nin gollerini 15. dakikada penaltıdan Mertens, 31. ve 52 dakikalarda Matavz ve 38'de Strootman kaydetti. Trabzonspor'un tek golünü ise 43'te Burak attı. Hollanda ekibi, son 16'da Valencia ile karşılaşacak. 44. dakikada Tolga Zengin ceza alanı dışında topu elle kestiği için kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla karşılaşan Trabzonspor'u Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve Almanya'dan gelen çok sayıda bordo-mavili taraftarlar, maçtan saatler önce Eindhoven kentinin merkezinde toplandı. Soğuk havaya rağmen şehrin merkezinde bir araya gelen taraftarlar, daha sonra gruplar halinde tezahürat yaparak Philips Stadı'na gitti.

Türk taraftarların maça gösterdikleri ilgi Trabzonspor'a ayrılan biletlerin maçtan günler önce tükenmesine yol açarken, bazı taraftarların karaborsadan bilet temin ettikleri öğrenildi. 37 Euro'ya satılan bilet fiyatının karaborsada 100 Euro'ya kadar yükseldiği bildirildi.

Uğur Doğan ve Togan Oral da maçı izledi
Trabzonspor'un gümrükte el konulan gıda malzemelerinin geri alınmasında emeği geçen Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan ile Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral da maçı izledi.

Büyükelçi ve başkonsolosun yanı sıra Hollanda'da ikamet eden Türk kökenli iş adamları da maçı izleyenler arasındaydı.

Trabzonspor'da 3 eksik
Trabzonspor'da, PSV maçında Vittek ve Glowacki sakatlıkları, Serkan ise sarı kart cezalısı olduğu için takımdaki yerlerini alamadı.

350 personel görev yaptı
Philips Stadı'nda 16 bin PSV Eindhovenli taraftar takımlarını yalnız bırakmazken, yaklaşık 2 bin kişilik taraftar topluluğu da Trabzonspor'a destek verdi.

135'i polis ve 66'sı özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 350 personelin görev yaptığı maçı, 26 televizyon ve radyo yorumcusu, 63 gazeteci ve 26 fotoğrafçının takip ettiği bildirildi.

Maç öncesi dostluk yemeği
Bu arada, PSV yönetimi, maçtan önce Trabzonspor kafilesine yemek verdi.

Yemeğe her iki klübün yetkililerinin yanı sıra UEFA temsilcilerinin de katıldığı belirtilirken, PSV Eindhoven Başkanı Tiny Sanders'ın, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e hediye verdiği belirtildi.

PSV  EINDHOVEN: 4 - TRABZONSPOR: 1

STAT: Philips
HAKEMLER: Tony Chapron, Eric Dansault, Fredji Harchay (Fransa)

PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Bouma, Willems, Strootman, Labyad, Wijnaldum, Toivonen, Matavz, Mertens
TEKNİK DİREKTÖR: Fred Rutten

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Mustafa Yumlu, Giray, Cech, Colman, Zokora, Aykut, Olcan, Paulo Henrique, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler