Trafik kazası ile diyaliz vurgunu ortaya çıktı

Trafik kazası ile diyaliz vurgunu ortaya çıktı

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde meydana gelen kaza sonrası büyük vurgun belirlendi.

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde geçen ay meydana gelen ambulans kazası, diyaliz vurgununu ortaya çıkardı.

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde diyaliz hastalarını taşıyan ambulansın kaza yapması sonucu olayı araştıran polis, diyaliz vurgunu ortayı çıkardı. Diyaliz merkezinin, hastaları nakil aracı yerine toplu şekilde ambulansla götürüp ayrı ayrı taşıma raporu düzenlediği iddia edildi.

2 kişinin ölümüne 7 kişinin de yaralanmasına neden olan ambulans kazasını araştıran polis, diyaliz vurgunuyla karşılaşması sonrası dosyayı Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne (KOM) teslim etti. Soruşturmayı derinleştiren KOM, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarara uğratıldığı ve haksız kazanç elde edildiği nedeniyle diyaliz merkezine operasyon düzenledi. Olayı araştıran KOM, ayrıca diyaliz hastalarına "ambulansla taşınabilir" raporlarını da incelemeye alarak doktor ve idarecilerin ifadeleriyle evrak ve bilgisayarlarının incelenmek üzere emniyete götürdüğü ileri sürüldü.

Kastamonu'da yerel yayın yapan Açıksöz Gazetesi'nin gündeme taşıdığı habere göre şöyle denildi:

"7 Temmuz Perşembe günü Kastamonu'nun Devrekani-Seydiler yol ayrımında meydana gelen ambulans kazasında iki diyaliz hastası hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden bir hasta yakını diyaliz merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Kastamonu ve Devrekani Cumhuriyet Savcıları ortak soruşturma başlattı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 42 gün sürdürdüğü teknik takip sonucunda önemli bulgulara ulaştı. Elde edilen deliller ışığında polis, diyaliz merkezine 19 Ağustos'ta baskın düzenledi. Diyaliz merkezindeki bilgisayar ve evraklar incelemeye alınırken, idareci ve doktorlar da sorgulandı. Söz konusu diyaliz merkezine çok sayıda diyaliz hastasının hasta nakil aracı yerine ambulansla toplu taşındığı, buna karşın ayrı ayrı rapor düzenlendiği iddia edildi. Düzenlenen bu yasa dışı evraklarla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun zarara uğratıldığı kaydedildi."

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler