TSK o iddialarla ilgili açıklama yaptı

TSK o iddialarla ilgili açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanlığı, Adana'da Amerikan askerlerinin bir camide Kur'an-ı Kerim yaktıkları ya da parçaladıkları iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Genelkurmay yaptığı açıklamada, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki birlik mescidinin camlarının kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından kırıldığını bildirdi.

KİMLİĞİ BELİRLENEMEYEN ŞAHISLAR YAPTI
 
Genelkurmay Başkanlığı, bazı basın ve yayın organlarında, Adana'daki bir yerel gazeteye atfen, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik)'ndaki birlik mescidine zarar verildiği, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı ve verilen zarar nedeniyle caminin tadilat adı altında ibadete kapatıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
 
Genelkurmay Başkanlığı, "Kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığı ve ufak çapta bir hasar meydana geldiği ilgili Birlik Komutanlığınca tespit edilmiş; aksaklıklar aynı gün giderilerek mescit ibadete açılmıştır. İncirlik Kışlasındaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiaları asılsızdır" dedi.
 
Genelkurmay Başkanlığı mescitteki hasara kimlerin neden olduğunun bilinmediğini, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından açılan idari tahkikatın devam ettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler