TSK’dan son dakika açıklaması! Hakkari ve Afrin’de 2 askerimiz şehit, 1 yaralı

TSK’dan son dakika açıklaması! Hakkari ve Afrin’de 2 askerimiz şehit, 1 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve IŞİD'li teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda Hakkâri/Şemdinli bölgesinde yapılan operasyon sırasında 1 askerimiz şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli’de 1, Zeytin Dalı Harekatı’nda ise 1 olmak üzere 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK şehit haberini akşam üstü yaptığı son dakika açıklamasıyla duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“17 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri/Şemdinli bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir silah arkadaşımız yaralanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında icra edilen operasyonlarda ise bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.” 

BURSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

AFRİN'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında görev yaparken bugün ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şahin'in acı haberi akşam saatlerinde Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehit Şahin'in kaldığı eve Türk bayrakları asıldı.

goksu-sahin-sehit-resim-02.jpgZeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından beri görev yapan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şahin, bu sabah operasyonda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 26 yaşındaki evli bir kız çocuğu babası Astsubay Kıdemli Uzman Çavuş Şahin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber bu akşam Göksu Şahin'in Bursa'da Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde yaşayan annesi Reyhan ve babası Mustafa Şahin'e doktor kontrolünde bildirildi. Reyhan ve Mustafa Şahin daha sonra Türk bayrakları ile donatılan evlerinde taziyeleri kabul etti. 

Henüz 6 aylık Reyhan Öykü adında kızı bulunan Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şahin'in yarın Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen tören ile toprağa verileceği öğrenildi.

ÇORUM’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari´nin Şemdinli ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Eker´in Ankara´da yaşayan babası Hasan Eker´e acı haber verildi. Baba Eker, acı haberi aldıktan sonra Çorum’a doğru yola çıktı.

corum-sehit-mustafa-eker-resim-02.jpg

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Eker´in Ankara´da yaşayan babası Hasan Eker´e acı haber verildi.

Çorum merkeze bağlı Kalehisar Köyü nüfusuna kayıtlı Mustafa Eker´in 4 yıldır görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi. Şehit Eker´in yarın Çorum Merkeze bağlı Kalehisar köyünde toprağa verileceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler