TT Arena'da Karadeniz Fırtınası esti

TT Arena'da Karadeniz Fırtınası esti

Trabzonspor, TT Arena'da Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti!

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçlarından biri TT Arena'da oynandı. Baştan sona müthiş bir tempoya sahne olan maçta gülen taraf 3-0'lık skorla Trabzonspor oldu. Ersun Yanal'lın ilk maçında çıktığı Karadeniz Fırtınası'na zaferi getiren gollerden ikisi stoper Medjani'den gelirken, Yusuf'un jeneriklik golü de skoru belirledi.

Karadeniz Fırtınası böylece üç büyüklere karşı 18 maç sonra ilk galibiyetini aldı.

TEMPO TAVAN YAPTI
Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren Trabzonspor ceza sahasına etkili gelirken, aradığı net fırsatları ise bir türlü bulamadı. Ceza sahası önünden kullanılan serbest vuruşlarda da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile faydalanamayan sarı-kırmızılılar, ardından oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Trabzonspor, 20. dakikadan itibaren sarı-kırmızılı kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Bosingwa'nın görev aldığı sağ kanattan geliştirilen ataklarla etkili olan bordo-mavililer, Özer ve Cardozo ile girdiği fırsatları değerlendiremeyince ilk yarıda 0-0'lık eşitliğe razı oldu.

MEDJANİ ASLAN'I YIKTI
İkinci yarı da, ilk yarıda olduğu gibi tempolu başladı. Maçta beklenen gol ise Trabzonspor cephesinden geldi. 58. dakikada şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Medjani, Karadeniz Fırtınası'nı 1-0 öne geçirdi.

Golün hemen ardından Sneijder'in oyuna girişi, tribünleri yeniden heyecanlandırırken, Cim Bom beraberlik için vites arttırdı. Ancak 76. dakikada bir kez sahneye Carl Medjani çıktı. Özer'in kullandığı köşe vuruşu sonrasında altı pasta bom boş kalan Cezayirli stoper, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

TRİBÜNLERDEN BÜYÜK TEPKİ
Bu golden sonra Galatasaray tribünlerinden oyunculara ve Cesare Prandelli'yi yoğun tepki geldi. Taraftarlar, Prandelli'yi istifaya çağırırken bazı oyuncuları da top ayaklarına gelince ıslıkladı.

YUSUF'TAN JENERİKLİK GOL
Galatasaray kalan dakikalarda farkı azaltmak için yüklense de savunmasında büyük boşlukla vermeye başladı. Bu boşluklardan birini 86. dakikada affetmeyen Yusuf Erdoğan, çok şık bir golle maçın skorunu belirledi: 0-3!

Bu sonuçla 19 puanda kalan Galatasaray, liderlik fırsatını kaçırdı. Trabzonspor ise puanını 15'e yükseltti.

Günün diğer maçlarında;
Çaykur Rizespor: 0 - İstanbul Başakşehir: 2
Akhisar Belediye: 1 - Mersin İdman Yurdu: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler