TT Arenada Onur Kıvrak gecesi

TT Arena'da Onur Kıvrak gecesi

Dün geceden bu yana spor dünyası onu konuşuyor...

Galatasaray, lider Fenerbahçe'nin Karabük'ten puansız ayrıldığı 16'ıncı haftayı Trabzonspor galibiyetiyle kapattı ve puan farkını 8'e indirdi.
 
Sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Karadeniz ekibini Burak Yılmaz'ın ikinci yarıda gelen golleriyle 2-1 devirdi. Karşılaşmaya damgasını vuran oyuncu ise kuşkusuz Trabzonspor kalecisi Onur Recap Kıvrak oldu.
 
15 ŞUTUN 12'SİNİ KURTARDI
Başarılı file bekçisi, zorlu 90 dakika boyunca Galatasaray'ın 15 isabetli şutunda 12 kurtarış gerçekleştirdi. Farkın açılmasını önleyen milli kaleci, muhteşem istatistiği ile sergilenen futbol ve skorun önüne geçmeyi başardı. 
 
DROGBA VE BURAK'TAN TEBRİK 
Özellikle Wesley Sneijder'in 3 nefis şutunda gole izin vermeyen Onur, Didier Drogba'ya da iki net pozisyonda 'dur' dedi. Fildişi Sahilli futbolcunun, ikinci yarının başında mutlak bir şutunu çıkaran Trabzonspor kalecisini tebrik etmesi dikkati çekti. 
 
Hakem Fırat Aydınus'ın son düdüğünün ardından Drogba ve Burak Yılmaz, kalesinde devleşen Onur Kıvrak'ı kutladı. Selçuk İnan ve Yekta Kurtuluş'un şutlarında da kalesini gole kapatan başarılı eldiven, muhteşem oynamasına karşın takımını 2-1'lik mağlubiyetten kurtaramadı.
 
MANCINI: İNANILMAZ...
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Kalecileri bütün attığımız topları çıkardı. İnanılmaz bir performans gösterdi. Farkı açamamamızın nedeni Onur'un kalede olmasıydı" sözleriyle rakip kalecinin hakkını verdi.
 
BURAK: FARKLARINI ORTAYA KOYDULAR
Galibiyette başrolü üstlenen Burak Yılmaz, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, "İki kaleci de Türkiye 'nin en iyisi. Biri yerli, biri yabancı en iyilerden. Bugün farklarını ortaya koydular. İkisini de ayrı ayrı tebrik ederim" şeklinde konuştu. 
 
MUSLERA'DAN ONUR'A ÖVGÜ
Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ise "Onur nefis kurtarışlar yaptı, önemli toplar çıkardı. Meslektaşımı tebrik ediyorum" dedi. (Radikal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler