‘TTNET kişisel verileri arşivliyor’

‘TTNET kişisel verileri arşivliyor’

CHP’li Kadir Gökmen Öğut, TTNET’in kişisel bilgileri ve e-postaları kayıt ettiğini ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, pazar payının yaklaşık yüzde 90’ına sahip olan internet servis sağlayıcısı TTNet’in tüm kullanıcılarını takip ettiği ve bilgilerini kayıt altına alarak “fişleme” yaptığını iddia etti. Öğüt iddiasına kaynak olarak Toronto Üniversitesi’nin bir raporunu gösterirken, konuyu TBMM gündemine de taşıdı. Öğüt, Toronto Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren “Citizen Lab” isimli insan hakları izleme ve araştırma kuruluşunun açıkladığı küresel raporda, içinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerle ilgili bilgiler yer aldığını söyledi.

TÜM İŞLEMLER KAYITTA
 
Öğüt, TTNet’in kullandığı ‘PacketShaper’ adlı ürünün sadece filtreleme amaçlı olmadığını, istihbarat hizmetiyle entegre çalıştığının raporda yer aldığını açıkladı. Öğüt, “Bu sistemle kullanıcılarının tüm bilgilerine erişebiliyor. Kurum abonesi olan tüm müşterilerinin kişisel bilgilerini, e-postalarını vs.. takip ve kayıt ediyor” dedi.
 
MİT ve TSK
 
Konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için TBMM gündemine de taşıyan Öğüt, “Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi güvenlik birimleri de TTNet abonesi midir?” diye sordu. (VATAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler