Tuğba Özaya hapis cezası!

Tuğba Özay'a hapis cezası!

Manken Tuğba Özay "çete" davasında suçlu bulundu. 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Tuğba Özay’a, tehdit suçundan 2 sene hapis cezası verildi. Özay’ın cezası yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirildi.

Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen “Rulet Operasyonu" kapsamında aralarında Yaşar Öz ve Tuğba Özay'ın da bulunduğu 51 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.  
 
YAŞAR ÖZ'E 57 YIL 10 AY HAPİS
Mahkeme, davanın tutuklu sanığı Yaşar Öz’e “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", “Yağmaya teşebbüs", “tehdit", “hürriyeti yoksun bırakma", “Silahla öldürmeye teşebbüs" suçlarından 57 yıl 10 ay hapis cezası verdi.
 
TUĞBA ÖZAY’A 1 YIL 8 AY
Tuğba Özay’a müşteki sanık Abdulkadir Akın Büyükoğlu’na karşı tehdit suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verildi. Özay’ın cezası, yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, Özay’ın sabıkasız olması, tekrar suç işlemeyeceği kanaatinin oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özay, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde hakkındaki dava düşecek. Ancak suç işlemesi durumunda ise açıklanması geri bırakılan hüküm mahkemece açıklanacak.
 
ÖZAY’A ÖRGÜTTEN BERAAT KARARI
Özay hakkında haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan silahlı suç örgütü içinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ise beraat kararı verildi.
 
TUĞBA ÖZAY’IN ESKİ SEVGİLİSİNE 6 YIL 2 AY CEZA
Özay’ın eski sevgilisi sanık Akın Büyükoğlu da “silahla yaralama", “tehdit", “mala zarar verme" ve “Tuğba Özay'a yönelik hakaret" ve “Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 6 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
5,5 AY TUTUKLU KALMIŞTI
Tuğba Özay dava kapsamında 5,5 ay tutuklu yargılandı. Özay, 24 Ocak 2008’de tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler