Tuhaf ama çalışacak işçi yok!

Tuhaf ama çalışacak işçi yok!

Kurşunlu Seramik fabrikasının ihtiyacı olan 200 işçi için on gündür yapılan çağrıya yanıt veren sayısı iki elin parmakları kadar.

Son on gündür Çankırı Belediyesi hoparlöründen yapılan "çalışacak personel aranıyor" çağrısına ilgi yok.

Kurşunlu'da hizmete giren Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu Seramik tesislerinde çalıştırılmak üzere aranan 120'si erkek, 80'i kadın toplam 200 işçi için yapılan anonslara ilgi yok.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Çankırı Belediyesi hoparlörlerinden yapılan "Kurşunlu Seramik fabrikasında çalıştırılmak üzere 120'si erkek 80'i kadın işçi aranmaktadır. Çalışanlara servis+yemek+sigorta dışında 700 tl net ücret ödenecektir" çağrısına uyarak fabrikada çalışmak için müracaat eden sayısı henüz iki elin parmaklarının sayısına ulaşmadı.

İŞSİZLİK DEĞİL,
İŞİ BEĞENMEME LÜKSÜMÜZ VAR

Ortaya çıkan durum ilgilileri ve siyasileri şaşkına çevirirken konuyla ilgili görüşlerini aldığımız farklı siyasi görüş temsilcileri "Vatandaşı anlamakta bazen zorlanıyoruz. Kapımızı iş diye aşındıran vatandaşımız, ayağına kadar gelen işe soğuk davranmakta böylesine cesur davranabiliyor. İşsiz gezen ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızdan yardım almayı kendisine şiar edinen ve de çalışabilecek durumda olan vatandaşımızın böylesi bir çağrıya yanıt vermemesi gerçekten Çankırı adına düşündürücü bir durum. Vatandaşımız işsiz ama işi beğenmeme gibi bir lükse sahip" demekten kendilerini alamadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler