Tüketici kredilerinde sigorta kaldırılabilir

Tüketici kredilerinde sigorta kaldırılabilir

Bankalar, Bakan Yazıcı'ya 31 ayrı ücret ve komisyon için “çözeceğiz” sözünü verdi.

Kredi kartları başta olmak üzere, bankaların talep ettiği 31 kalemdeki ücret ve komisyonlar, banka genel müdürlerinin katılımı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda masaya yatırıldı. Toplantıda Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya "sorunu çözeceğiz" sözü verdi.

Aydın, bakanlığın talepleri ile bankacılık sektörünü zora sokmayacak bir noktada uzlaşacaklarını söyledi. Bakan Yazıcı da sektörün bakanlık ile koordineli çalışarak artık sorunu çözmesini istedi.
 
VATANDAŞ YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMİYOR
Bakan Yazıcı, bankaların bazı ücretleri alması gerektiğini belirtirken, ancak önemli olanın bunların şeffaf şekilde vatandaşa duyurulması olduğunu söyledi. Yazıcı, vatandaşların, sözleşmelerin altına küçücük yazılan uyarı yazıları nedeniyle yeterince bilgilendirilmediğini söyledi. Toplantıda, sözleşmelerdeki küçük yazıların kaç punto olması gerektiği üzerinde de duruldu.
 
TÜKETİCİ KREDİLERİ İÇİN SİGORTA GEREKMİYOR
Toplantıda, bazı kredilerin sigorta kapsamı dışına çıkarılması da ele alınırken, Bakan Yazıcı, tüketici kredileri için sigorta gerekmediğine ve bu ücretin fazladan vatandaştan alındığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler