Tuncay Özkan cezaevinden çıktı

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı

Ergenekon davasında tutuklu bulunan ve bugün hakkında tahliye kararı verilen Tuncay Özkan saat 17.00 sıralarında Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Tuncay Özkan çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Özkan, gazetecilik hayatı boyunca 5 ayrı suikast girişimi geçirdiğini belirtti. Özkan şunları söyledi. Yaşadıklarından dolayı kin gütmediğini belirten Özkan, 517 gün hücrede yattığını, 1994 gün cezaevinde kaldığını belirterek, "Bu ülke hırsızlardan hesap soracak" dedi.

Mahkemelerin bugün artık özgürlük dağıttığını söyleyen Özkan şunları söyledi:

"6 yıl sonra merhaba. Siz rahat çalışın, ben buradayım özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun içinde olmamasını çok isterdim. Ama bugün dışarda yaşananlar Türkiye’nin bulunduğu durum bizim uğradığımız zulümden daha vahimdir. Öc alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır, uçurumun kenarındaki ülke tablosudur.

Kimseyi ötekileştirmeden sevgiyle. Beni öldürülemediğim için 19996 yılından 2007 yılan kadar 5 suikast geçti başımdan. Öldüremediler, hapse attılar. Soruyorum suçum nedir diye. Özkan’a suçunun söylemeyin demiştir. Yarı beline kadar kürseüden sarkarak suçunu en iyi kendi bilir demiştir, bunlar mahkeme kayıtlarında var. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'dakilerin en yakınındadırlar.

Tuncay Özkan’ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ne bu ülkeyi dibe sürüklemek isteyenlerden korkmayız. Bu karanlık geçecek. Ben 14 yaşında bırkatığım Nazlıcanımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Nazlıcan bu ülkeye armağandır. Eşimle nihayet kavuşabildim".

Babasının açıklama yapmasından sonra söz alan kızı Nazlıcan Özkan'da şöyle konuştu:

6 senedir mücadele ediyoruz, gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bugünkü konumda da kararlar siyasi olabilir. Herkese fazla gelmeye başladı. 61 gazeteciden bir tanesi çıkmış oldu. Tutuklu öğrenciler içeride, zulüm devam ediyor. Bütün bunların düzelmesi için güneş doğar diyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler