Tuncelide karakola saldırı: 1 şehit

Tunceli'de karakola saldırı: 1 şehit

Teröristler, Nazimiye'de karakola saldırdı. Açılan ilk ateşte bir askerimiz şehit düşerken, 4 asker yaralandı.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde terör örgütü mensupları bu kez jandarma karakolunu hedef aldı. Edinilen bilgiye göre, teröristler dün akşam saatlerinde Nazimiye'deki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na saldırdı. Uzun namlulu silah, roketatar ve ağır makinalı silahlarla 3 ayrı koldan gerçekleştirilen saldırıya askerler de karşılık verince çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit olurken 2'si ağır 4 asker yaralandı. Bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Teröristlerin trafoları bombalaması nedeniyle elektrikler kesilirken, yoğun sis ve yağmur nedeniyle Tunceli'den kalkan Kobra helikopterleri yoldan geri döndü. 

POLİSİ ŞEHİT ETTİLER 
Van Bölge Araştırma Hastanesinin acil servisindeki polis noktasına yapılan saldırıda Tuncay Akyüz adlı polis memuru şehit oldu. Diyarbakır'da ise dün saat 17.30 sıralarında Kulp ilçesi ile Muş karayolu arasındaki Şenyayla köyü yakınlarında yolu kesen teröristler, 2 öğretmeni yanlarına alarak kaçtı.
 
samsun-mustafaakar-asker-sozcu-resim-091.jpg
 
SAMSUN'DAKİ ŞEHİT EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 
Tunceli'de, jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Mustafa Akar'ın (21) Samsun'un Ayvacık ilçesindeki evine ateş düştü.
 
Samsun'un Ayvacık ilçesinin Orhangazi Mahallesi'ndeki şehit Mustafa Akar'ın baba evini ziyeret eden Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl ve İlçe Jandarma Komutanı Eren Yüksel, acı haberi ailesine verdi. Terhisine 2 ay kala şehit olan Mustafa Akar'ın bekar olduğu, askere gitmeden önce üvey babası Selal Sarıoğlu ve annesi Semiha Sarıoğlu ile birlikte yaşadığı belirtildi. Ailesinin geçimini inşaatlarda çalışarak sağladığı öğrenilen Mustafa Akar'ın evi ve yaşadığı sokak ilçe halkı ve mahalleli tarafından bayraklarla donatıldı.Şehit Akar'ın, yarın öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.
 
Samsun bir hafta içinde 4'üncü şehit haberiyle üzüntüye boğuldu. Perşembe günü iki asker Alaçam ilçesinde, Cuma günü de Ovacık Başsavcısı Murat Uzun gözyaşları içinde toprağa verilirken, Tunceli'den gelen bir şehit haberi de adeta yürekleri yaktı.
 
Yüksekova'da faciadan dönüldü
 
Yüksekova'da, polisin yol devriyesi sırasında, menfez altına yerleştirilmiş tahrip gücü yüksek bir patlayıcı madde bulundu. Patlayıcı madde son anda fark edildi.
 
Uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı, dün gece saatlerinde Yüksekova Mezarlık Mahallesinde bulunan Gazi Caddesindeki menfezin altında tespit edildi. Yol güvenliği sağlayan polis ekipleri, menfezin altındaki tahrip gücü yüksek uzaktan kumanda düzenekli patlayıcıyı bulunca çevre güvenliği alarak, bölgeye uzman ekipler gönderildi. Patlayıcı, bomba imha uzmanı ekipler tarafından yerinde patlatılarak imha edildi.
 
Bomba imha uzmanları, menfezin altındaki uzaktan kumandalı düzeneği patlatarak imha etti. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler