Tunus kaynıyor! Devlet Başkanı ülkeyi terk etti!

Tunus kaynıyor! Devlet Başkanı ülkeyi terk etti!

Tunus'ta yaklaşık bir aydır süren gösterilerin ardından Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülkeyi terk ettiği ileri sürüldü.

El Cezire televizyonunda yer alan iddia, muhalefetteki İlerici Parti'nin Genel Başkanı Ahmed Necib El Şabbi'ye yakın kaynaklar tarafından AA muhabirine de iletildi.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Muhammed El Gannuşi ile muhalefet liderleri arasında yapılan görüşmelerde, ülkede yeni bir sayfa açılabilmesi için atılacak adımlar çerçevesinde, muhalefetin de katılımıyla bir seçim hükümeti kurulmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülke dışına gidişine imkan tanınarak mevcut görevini bırakması da planlanmıştı.

Tunuslu kaynaklar, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Zeynelabidin Bin Ali'nin yurt dışında yargılanmak durumunda kalmamak için Avrupa dışında bir Yerde yaşamayı tercih etmiş olmasının güçlü bir olasılık olduğunu da kaydettiler.

Tunus Başbakanı Muhammed Gannuşi, cumhurbaşkanlığı görevini geçici olarak üstlendiğini açıkladı.

ORDU HAVALİMANINI KONTROL ALTINA ALDI
Tunus'ta ordunun, Tunus Kartaca Uluslararası Havalimanının kontrolünü ele aldığı ve hava sahasının kapatıldığı bildirildi.

Bir havalimanı kaynağı, ordu birliklerinin havalimanında olduğunu doğrulayabileceğini, tankların havalimanı bölgesini sardığını kaydetti.

Kaynak, hava sahasının da kapatıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler