Turgut Altınokun Keçiörendeki kazığı yıkılıyor!

Turgut Altınok'un Keçiören'deki kazığı yıkılıyor!

Zamanın Belediye Başkanı Altınok'un Keçiören'e çaktığı kazık (!) Danıştay kararıyla yıkılıyor.

Ankara'nın Keçiören semtinde bulunan ve zamanın belediye başkanı Turgut Altınok tarafından projelendirilen Cumhuriyet Kulesi için mahkemenin yıkım kararı kesinleşti.
 
Danıştay Cumhuriyet Kulesi’yle ilgili son kararı verdi. Ankara'nın Keçiören ilçesi Tepebaşı semtinde bulunan kule yıkılacak. Kararın gerekçesinde imara aykırılığa ve ‘mania hattı’na vurgu yapıldı.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi, hava uçuş ve imar planlarına aykırı olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazanınca, 144 metrelik dev kulenin önümüzdeki günlerde yıkılması bekleniyor.
 
2002 yılında yapımına başlanan kule seyir terası olarak tasarlandı ve alt kısmında dükkanlar, üst katında ise bir restoran bölümü olması öngörüldü. Kulenin inşaatına devam kararı çıksaydı müze ve gösteri alanı gibi uygulamalar da olacaktı. Kulenin yapımına yaklaşık 20 milyon lira yatırım yapılmıştı.
 
Şimdi Danıştay kararı sonrasında kule için yıkım ihalesi yapılacak ve yıkımın ardından bölgeye kimsesizler yurdu yapılacak.
 
kecioren-cumhuriyetkulesi-turgutaltinok-sozcu-resim-07.jpg
 
CUMHURİYET KULESİ, TÜRGUT ALTINOK'UN
MELİH GÖKÇEK'LE SİDİK YARIŞIYDI
Cumhuriyet Kulesi'nin projesi ortaya çıktığı ilk günlerde Keçiören ve Başkent'te ortaya çıkan ilk tepkiler "Turgut Altınok, Tepebaşı'na dikmeye çalıştığı ve adına Cumhuriyet Kulesi dediği ucube ile Gökçek'in Ata Kule'siyle sidik yarıştırma gayretinden öte bir şey değildir" şeklinde oluşmuştu.
 
KULENİN MÜTEAHHİDİ SELAHATTİN DÜZBASAN'DI
Cumhuriyet Kulesi'nin yapım ihalesine girerek kazanan ise Çankırı insanının yakından tanıdığı işadamı Selahattin Düzbasan'dı. Yapım süreci ile birlikte yaşanan sıkıntılar işadamı Düzbasan'ı da mali açıdan büyük sıkıntılara soktu. Cumhuriyet Kulesi projesi ile işadamı Düzbasan'ın önemli miktarlarda zarar ettiği kendisiyle yapılan ikili görüşmelerde çeşitli defalar dile getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler