Turistlere hamamda taciz iddiası

Turistlere hamamda taciz iddiası

Karaköy’de 2 Fransız kadın turist, erkek arkadaşları ile gittikleri hamamda ayrı bir bölüme alınarak taciz edildiklerini öne sürerek, konuyu sosyal medyadan duyurdu ve şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.

İşletmecinin polislerle birlikte içeriye aldığı 2 kadın, kendilerini taciz ettiklerini öne sürdükleri 4 erkeği teşhis etti. Polis de 4 şüpheliyi cinsel taciz iddiasıyla gözaltına aldı.

HAMAM KARMA DEDİLER...
İddiaya göre, olay 2 gün önce Tersane Caddesindeki bir hamamda yaşandı. Fransız turistlere kapıda hamamın karma olduğu söylenince, erkek arkadaşları ile içeriye girdiler. Ancak daha sonra kadınlar, erkek arkadaşlarından ayrılıp, başka bir bölüme alındı. Turistlerin iddiasına göre, burada dört erkek masaj yapmak bahanesiyle kendilerini iç çamaşırlarına kadar soydu. Kadınlar, sinirlenmelerine rağmen, daha önce hamam deneyimi yaşamadıkları için, başlarına gelenlere bir anlam veremedi. Olayı daha sonra Türk arkadaşlarına anlatan ve Türk hamamı ile ilgili internetteki blogları okuyan kadınlar, taciz edildiklerini anladı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA
2 Fransız kadın, olayı sosyal medya üzerinden duyurdu. Bunun üzerine, turistler ve İstanbul’da yaşayan yabancılardan oluşan 20 kişilik grup saat 17.00’de basın açıklaması yapmak üzere hamamın önünde toplandı. İşletmecinin polislerle birlikte içeriye aldığı 2 kadın, kendilerini taciz ettiklerini iddia ettikleri 4 erkeği teşhis ettiler. Kadınlar, polise şikayetçi oldular. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri de 4 şüpheliyi gözaltına aldı. 

HAMAMIN DUVARINA "BURADA TACİZ VAR" YAZDILAR
Hamamın önünde toplanan gruptan biri, duvara "Burada taciz var" diye yazdı. Bina önüne çıkan işletmeci ile grup arasında tartışma yaşandı. Sinirlenen işletmeci, "Ben 78 yaşındayım. 50 senedir buradayım. Böyle bir şey olmadı. Olmaz da" dedi. Tepki gösteren bir kadın ise, "Taciz eden kişi size anlatacak mı? Güzel güzel saklanarak, örtüşerek yapıyor. Size gelecek, ben bu kadınları taciz ediyorum mu diyecek" diye cevap verdi.

TEŞHİS ETTİLER
Grup adına hamamın önünde açıklama yapan Fulya Dağlı da, "Taciz eden 4 kişiyi tespit ettik. Yüz yüze tespit ettik. İki gün önce iki turist kadının burada taciz edilmesi üzerine biz buraya geldik. İki gün önce burada yaşananlar ne münferit bir olaydır ne de bir kazadır. Sistematik bir şekilde yabancı kadınlara, Erasmuslu kadınlara uygulanan tacizin, tecavüzün, şiddetin bir parçasıdır. Bizler kadınlar olarak her zaman onların yanında olacağız. Kadın dayanışmasını yükselteceğiz ve bunun gibilerin peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Bu arada, cinsel taciz suçlaması ile polis merkezine götürülen 4 şüphelinin, "Bu insanları daha önce görmedik. Bizim müşterimiz değiller dedikleri belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler