Türk bankası Azerilere satıldı

Türk bankası Azerilere satıldı

TAIB Bank, Azeri Pasha Bank'ın oluyor...

Azerbaycan'ın ikinci büyük finansal kuruluşu olan Paşa Bank, Aksoy Holding’in 2 yıl önce satın aldığı TAIB Bank’ı satın alıyor. Rekabet Kurulu’nda onay çıkması durumunda TAIB’in kontrolü Paşa Bank’a geçmiş olacak. Aksoy, TAIB'i 2 yıl önce Dubai Şeyhi El Maktum’dan satın almıştı.

Konu ile ilgili açıklama Rekabet Kurulu tarafından yapıldı. Kurul açıklamasında “Bildirime konu İşlem, Taib Yatırım Bank Anonim Şirketi'nin çoğunluk hissesinin Pasha Bank OJSC tarafından şirketin tam kontrolüne sahip olan Aksoy Holding A . Ş.'den devralınmasına ilişkindir” denildi.

Bünyesinde Turcas Petrol’ü de bulunduran Aksoy Holding, Bahreyn Merkezli TAIB Bank’ı Haziran 2012’de Dubai Şeyhi El Maktum’dan satın almıştı. 

MART'TA BAŞVURMUŞTU
Azerbaycan'ın ikinci büyük finansal kuruluşu olan Paşa Bank, TAIB Bank'ı satın almak için geçtiğimiz Mart ayında BDDK'ya başvurmuştu. Pasha Bank'ın Yönetim Kurulu Üyesi Taleh Kazımov, o dönem yaptığı açıklamada, "Türk bankayı almaya hazırız. Türk regülatörlere de başvurduk. Ülkedeki operasyonumuz Paşa Bank Türkiye olarak devam edecek" demişti.

Paşa Holding bünyesindeki banka, Azerbeycan'ın yanında Gürcistan'da da faaliyet gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler