Türk Hava Kurumu bağışlarınızı bekliyor

Türk Hava Kurumu bağışlarınızı bekliyor

Atatürk'ün kurduğu kurum, havacılık eğitiminin daha da yaygınlaşması amacıyla bu yıl da kurban derisi ve kurban eti bağışlarınızı beklemekte.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Türk Hava Kurumu (THK) Çankırı Şube Başkanı Arif Moğulkoç; "Fakirin görülüp gözetildiği bu bayramda da Türk Hava Kurumu yine tek yürek olmaya çağırıyor sizleri" diyerek vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve kurban bağışları ile kurban derilerinin THK çatısı altında toplanmaya davet etti. Şube Başkanı Moğulkoç'un yazılı mesajı şöyle:

"HAVACILIK ÜNİVERSİTESİ YARDIMLARINIZLA OLUŞTU"

Kurban Bayramı paylaşmanın değerini gerçek anlamda ortaya koyan geleneklerimizin başında geliyor. İnsanlarımız daha fazla yardımcı oluyor, daha fazla yakınlaşıyor birbirlerine. Komşuluk ve yardımlaşma ilişkileri daha bir hissettiriyor kendini. Bu özel günlerde insanlar farkına varmadıkları birçok duyguyu derin bir şekilde yaşıyor.

Fakirin görülüp gözetildiği bu bayramda da Türk Hava Kurumu yine tek yürek olmaya çağırıyor sizleri. Bir dilim ekmeğe muhtaç evler, annesiz babasız çocuklar, evsiz barksız garipler için. Çünkü sizlerin de bildiği gibi THK, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun verdiği yetki kapsamında fitre-zekat ve kurban derisinden elde ettiği gelirlerin % 60’ını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, Kızılay Derneğine, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna ve Türkiye Diyanet Vakfına veriyor.

Yarınımızın geleceği gençlere yeni ufuklar açan Türk Hava Kurumu, kendi payına düşen % 40 ile ülke çapında havacılığın tanıtılması, sevdirilmesi ve bir yaşam biçimi haline getirilmesi için Türk gencine havacılık eğitimi veriyor. En kıymetli hazinemiz olan ormanlarımızın yok olmaması için orman yangınlarına müdahale edip amansız bir mücadele veriyor, Türk Hava Yollarına pilot yetiştiriyor.

Türkiye’de ilk ve tek havacılık ve uzay ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2011-2012 akademik yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine Ankara Türkkuşu Kampüsünde başlamıştır.

2011-2012 akademik yılı için Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü’ne MF-4 puan türüyle 12 burslu, 48 ücretli olmak üzere 60 ve İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’ne TM-1 puan türüyle 12 burslu, 48 ücretli olmak üzere 60, toplamda 120 öğrenci alınmıştır. Her iki programda da eğitim dili İngilizcedir.

Pilotaj bölümünde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ICAO, Avrupa Havacılık Standardı JAR-FCL ve ulusal gereklilikler doğrultusunda sürdürülen eğitimin sonunda öğrenciler ATP(A)-Havayolu Nakliye Pilotu kredisinde CPL(A)-Ticari Pilot lisansına ve IR(A)-Aletli Uçuş Yetkisi lisansına sahip pilotlar olarak mezun olacaktır.

THK; ayrıca her yıl düzenlediği vekalet kurban kesim kampanyaları ile onbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerekse İl Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla birer kilogramlık kavurma paketleri dağıtıyor. Son beş yılda 457,438 ailemize kavurma et dağıtıldığını biliyor musunuz? Bu yılki vekâlet kurbanı ücretleri 600,00-TL olarak belirlenmiştir.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanununa dayanılarak çıkarılan yönetmeliğe göre deri toplama faaliyetleri Şube Başkanlıkları tarafından yürütülüyor. Mülki Amirlerimiz olan vali ve kaymakamlar aynı zamanda Türk Hava Kurumu şubelerinin fahri başkanlarıdır.

Yardım toplama faaliyetlerinde; THK’nın görevini daha iyi yaparak daha geniş kitlelere havacılık eğitimi verebilmesi ve daha da önemlisi bu ülkede yaşamasına rağmen bu ülkeyi sevmeyen, birlik ve bütünlüğümüzü istemeyen yasadışı unsurların eline geçmemesi için mümkün olduğu kadar fazla deri toplanması hayatidir.

2011 Yılı Kurban derisi ihalesi Ekim ayında yapılmıştır. Türk Hava Kurumu vatandaşlarımızın bağışladığı derileri en iyi şekilde pazarlayarak paydaş kurumların gelirlerine önemli katkı sağlamaya çalışmıştır. Yasa dışı olarak deri toplayanlar bizim verdiğimiz fiyatların yarısına bile deri satamazlar.

Koyun Ad/TL     Keçi Ad./TL      Sığır .Kg/TL.
12,05-TL           10,35-TL                3,31-TL

Türk Hava Kurumu camiası olarak vatandaşlarımızın bayramlarını kutluyor, Şehit ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı ayrıca hastalarımıza acil şifalar sağlıklı günler ve esenlikler diliyoruz."

Çankırı Merkez ve köylerinde gerçekleştireceğiniz bağışlarınız için THK'nun 0376.213 23 89 no'lu telefonunu arayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler