Türk sporunda tarihi gece! İZLE

Türk sporunda tarihi gece! İZLE

1500 metrede altın ve gümüş madalya kızlarımızın.

2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metre finalinde şov yaptık.

Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut gümüş madalya kazanıp Türk spor tarihinde bir ilke imza attılar.
 
 
FİNALE BÖYLE GELDİLER
 
Temsilcilerimizden Çakır Alptekin, 1500 metre yarı finalinde serisinde  4.05.11'lik derecesiyle birinci olmuştu. Diğer temsilcimiz Gamze Bulut ise yarı finalde ikinci seride yarışmış ve 4.01.18'lik derecesi ile finalde yarışmaya hak kazanmıştı. 
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN KUTLADI
Başbakan Erdoğan, yarışın hemen ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı aradı. Sonra da Türk spor tarihine geçen atletlerimizle konuştu.
 
TRT ekranlarına canlı olarak yansıyan telefon görüşmesinde Aslı Çakır Alptekin "Allah sizden razı olsun Sayın Başbakanım. Desteklerinizi unutmayacağız. İşte bu Türk'ün başarısıdır" dedi.
 
Gamze Bulut ise "Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Elimizden geleni yaptık" diye konuştu. Fenerbahçe'nin sporcusu olan Gamze Bulut ayrıca Aziz Yıldırım'a da teşekkür etti.
 
"BİZE EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN"
Aslı Çakır Alptekin, yarış sonrası yaptığı açıklamada ise herkesin kendileri için dua ettiğini bildiklerini belirterek, ''Bu madalyaları tüm Türkiye'ye armağan ediyoruz. Biliyoruz ki herkes bize dua etti. Onların dualarıyla son turdu Gamze ile iyi koşup ilk iki sırayı aldık'' diye konuştu. Atletizm dalında Türkiye'ye olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin, ''Burada İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya okutacağımız için onurlu gururluyuz. Bu Türklerin gücü. Bize emeği geçen herkesten Allah razı olsun'' dedi.
 
GAMZE: İNANDIK VE BAŞARDIK
1500 metrede gümüş madalya kazanan Gamze Bulut ise, ''Aslı ablayla inandık ve başardık'' diye konuştu. Şokta olduğunu ifade eden Gamze Bulut, ''Herşey bana rüya gibi geliyor. Güzel koştuk, hala inanamıyorum. Olimpiyat ikincisiyim, çok mutluyum. Çizgiyi geçerken inandık ve başardık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler