Türk Telekom'da FETÖ operasyonu

Türk Telekom'da FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturmasında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 18 Türk Telekom görevlisi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, darbe girişiminin ardından, FETÖ/PDY ‘nin Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu öğrenilirken şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

Öte yandan yapılan aramalarda 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde, FETÖ'nün örgüt içerisinde şifre olarak kullandığı 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler Gülnihal U., Uğur A., Engin U., Taner A., Mehmet K., Cengiz D., Erdal K., Mustafa U., Mustafa Ö., Abdulkadir T., Yılmaz Ö., Semih A., Nazım Ç, Serdar Ö., Hüseyin İ.,Baki Ş., Ferit K., ve Caner K., sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler