Türk uçağı İran'da düştü

Türk uçağı İran'da düştü

Reuters'ın İran devlet televizyonuna dayandırdığı haberde, Türkiye'den bir özel jetin İran'ın güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti yakınlarında düştüğü belirtildi. TC-TRB Challenger 604'ün Başaran Holding'e ait olduğu belirtildi.

İran devlet televizyonunun geçtiği haberde uçağın Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gittiği belirtildi. Uçağın Şarika’dan yola çıktığı ve İstanbul’a gitmek üzere havalandığı ifade edildi.

İran’ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı. Tasnim’in haberinde uçağın İran’daki Şehrekürd kenti yakınlarında düştüğü belirtildi.

İran devlet televizyonuna konuşan bir yetkili, uçağın dağlık bir bölgeye düştüğünü ve alev aldığını söyledi. Yetkililer kaza yerine yardım ekiplerinin gönderildiğini duyurdu. İran haber ajansı ISNA, uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, uçağın Başaran Holding’e ait olduğu belirtildi. TC-TRB Challenger 604 tipi uçaktaki Hüseyin Başaran’ın kızının da olduğu açıklandı.

Başaran Holding’te görevli olan Mina Başaran, 28 yaşındaydı. Metgraf Matbaacılık’ın sahibi Murat Gezer’le nişanlı olan Mina Başaran’ın bekarlığa veda partisine Dubai’ye gittiği öğrenildi.

5aa56c2a18c77324cc5455ad.jpg

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: ÖZEL JET, BAŞARAN HOLDİNG’E AİT
Ulaştırma Bakanlığı, İran’da bir Türk jetinin radardan kaybolduğunu bildirdi. CL-60 tipi özel jetin Başaran Holding’e ait olduğu kaydedildi.

TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ: KURTARMA EKİPLERİ KAZA YERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR
Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, İran kurtarma ekiplerinin kaza yerine ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

BEKARLIĞA VEDA PARTİSİ'NDEN DÖNÜYORLARDI
Uçakta bulunan Hüseyin Başaran’ın kızı Mina’nın bekarlığa veda partisi düzenlediği ve 7 arkadaşıyla birlikte hafta sonunu Dubai’de geçirdiği belirtildi. Metgraf Matbaacılık’ın sahibi Murat Gezer’le nişanlı olan Mina Başaran’ın bekarlığa veda partisine Dubai’ye gittiği öğrenildi.

Genç kadının arkadaşlarıyla bekarlığa veda partisi için arkadaşlarıyla Dubai’ye gittiği açıklanırken, Mina Başaran’ın kazadan saatler önce arkadaşlarıyla çekilen fotoğraflarını sosyal medya platformlarına yüklediği görüldü.

Uçakta bulunan yolcular arasında Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay bulunduğu belirtilirken kaptan pilotun Beril Gebeş olduğu açıklandı. Uçaktaki yardımcı pilotun da kadın olduğu ifade edildi.

Sinem Akay’ın Casa di Denim markasının kurucusu olduğu belirtilirken, Ayşe And’ın klinik psikolog, Burcu Urfalı’nın Bug Uniform’un kurucusu olduğu ve kurumlara üniforma tasarladığı öğrenildi.

Aslı İzmirli’nin İstanbul’da bulunan Gia Jewels’ı kurduğu ve mücevher tasarımı yaptığı öğrenilirken, Liana Hananel ise bikini tasarımları yapıyordu. Jasmin Baruh’un da Baquette Jewellery isimli tasarım şirketini kurduğu ifade edildi.

PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Hayatını kaybeden pilotların isimlerinin Melike Kuvvet ve Beril Gebeş olduğu öğrenildi.

basaran-holding-pilot-ucak-iran-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler