Turkcellden açıklama!

Turkcell'den açıklama!

Genel kurul neden toplanamıyor?

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Genel Kurulu'nun 3 yıldır toplanamamasına ilişkin, "İşimiz bu sıkıntıdan etkilenmedi ve etkilenmeyecek" dedi.
 
Turkcell Genel Kurulu'nun gerçekleştirilememesine ilişkin soru üzerine Ciliv, Turkcell'i çalışanlar, yönetim kurulu, iş ortakları, bayiler ve müşteriler ile çok büyük bir takım olarak gördüklerini belirterek, bu takımın iyi performans gördükçe hem inovasyonla topluma değer kattığını hem de ekonomik başarıya destek olduğunu kaydetti.
 
Ciliv, Turkcell Genel Kurulu'nun 3 senedir toplanamamasının ve şu anda Turkcell'in yönetim kurulunda sadece 3 üyenin olmasının bir sıkıntı olduğunu dile getirerek, "Ben çok isterdim ki Genel Kurullar çok başarılı bir şekilde yapılsın, yerli yabancı, küçük büyük bütün hissedarlarımız dengeli bir şekilde temsil edilsin. Zaten SPK'nın de istediği buydu. Turkcell takımının diğer tarafları çok başarılı çalışmasına devam ediyor. Yönetim kurulumuz da bence önümüzdeki dönemde güçlü bir şekilde yapılanırsa o zaman Turkcell takımı daha da güçlü olacak" ifadelerini kullandı.
 
Kendisinin Turkcell'in Üst Yöneticisi (CEO) ve İcradan sorumlu en üst düzey yöneticisi olduğunu vurgulayan Ciliv, "Bütün ekibimizle gece gündüz işlerimize odaklı çalışıyoruz ve takımın bu odağını kaybetmemesi için de senelerdir emek veriyoruz. İşimiz bu sıkıntıdan etkilenmedi ve etkilenmeyecek" diye konuştu.
 
Turkcell Genel Kurulu'nun ne kadar sürede toplanacağına ilişkin soruya karşılık Ciliv, bu konuda bir tarih vermenin kendisi için çok zor olduğunu söyledi. Ciliv, şöyle devam etti:
 
"Benim kontrolüm dışında olan faktörler gündemde etkisini gösteriyor. Genel Kurul'un yapılabilmesi için, hissedarların anlaşarak Genel Kurul'da Turkcell'in yüzde 51'ini temsil eden şirketin doğru şekilde temsil edilmesi lazım. Bence sıkıntı oradan geliyor. Turkcell'in yüzde 51'ine bir şirket sahip. O şirketin 3 büyük ortağı var. 3 ortak aralarındaki anlaşmazlık yüzünden yüzde 51 Genel Kurul'da temsil edilmeyince çoğunluk sağlanmadı. Çeşitli sebeplerle önümüzdeki dönemde 3 ortak arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceğini ümit ediyorum. O zaman Genel Kurul da yapılır ve tekrar temettü dağıtmaya başlarız."
 
Ciliv, Genel Kurul için bir ay önceden haber vermek gerektiğini anımsatarak, "Önce 3 ortağın anlaşması lazım" dedi.
 
Süreyya Ciliv, 3 ortağın uzun vadeli düşünerek aralarında anlaşmalarını, Genel Kurul'un yapılmasını, yönetim kurulunun tekrardan yapılanmasını umut ettiğini söyledi.
 
BİRİKMİŞ TEMETTÜLERİN ÖDENMESİ
Birikmiş temettülerin ödenip ödenmeyeceğine yönelik soruya da Ciliv, şöyle yanıt verdi:
 
"Bu konuda sadece benim düşüncem önemli değil. Bu süreçte, yönetim ekibi yönetim kuruluna bir tavsiyede bulunuyor, tavsiye değerlendiriliyor ve karara bağlıyor. Sonra Genel Kurul'a soruyor. Temettünün dağıtılmasında son yetkili makam Genel Kuruldur. Genel Kurul'un toplanması ve çoğunluğun kararı çok önemli. O kararı beklememiz gerekiyor. O belli olmadan bir şey söylemek yanlış olabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler