Türkeşle ilgili çok çarpıcı itiraf!

Türkeş'le ilgili çok çarpıcı itiraf!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın

Balıkesir mitingini tamamladığında kürsüye çıkan Ahmet Ulu, çok çarpıcı bir itirafta bulundu..

12 Eylül'de 11 yıl Mamak Cezaevinde hapis yattı ve işkencelere maruz kaldı. Ulu, hücrede tuttuğu günlüklerinden oluşan "Mamak'ta 30 Gün" adlı kitabını sunduğu Başbakan'a tarihî bir olayı da aktararak, "Rahmetli Türkeş'i idamdan bir Kürt çocuğu kurtardı." dedi.

ERDOĞAN'A ÖVGÜLER
Ulu, Başbakan ile arasında geçen diyaloğu Zaman'a anlatırken, "Yetiştiremedim, bir taneydi. Onu sundum. 30 yıldır mağduriyet ve kimsesizliğin ezikliği içindeydik. Bir başbakan çıkıyor, senelerdir içimize attığımız hadiseleri dile getiriyor." dedi.

TÜRKEŞ İDAM EDİLECEKTİ Kİ...
Kitabında yazılı olan bir bilgiyi Erdoğan'a aktardığını da kaydeden Ulu, şunları söyledi: "Türkeş'i idamdan, bir Kürt çocuğunun kurtardığını anlattım. Çok etkilendi. Eski DİSK Başkanı Kemal Türkler'i öldürdükleri gerekçesiyle yakalananlardan birine işkence altında 'Türkeş elini ot biçer gibi yaparak onun imha edilmesini söyledi' ifadesi verdirilmiş. Samet Karakuş adlı Muşlu bir arkadaşımız mahkemede böyle bir şey olmadığını anlatmış. Yoksa Türkeş idam alacaktı. Etnik çatışma ortamında bu hadisenin bilinmesi önemliydi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler