Türkiye: 2 - Kosava: 0

Türkiye: 2 - Kosava: 0

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında Millilerimiz Kosova'yı 2-0 yendi ve gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile oynanan karşılaşmada, milli takımın ilk 11'inde uzun bir aradan sonra yeniden Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'e yer verdi.

Terim'den 7 değişiklik
Fatih Terim, İzlanda'ya deplasmanda 2-0 mağlup oldukları karşılaşmanın ilk 11'inden 7 değişiklikle Kosova karşısında A Milli Takım'ı sahaya sürdü.

Terim, aday kadroda bulunan Şener Özbayraklı ve Kaan Ayhan'a ilk 11'de yer vermedi. Cezalı Emre Mor, sakatlıkları bulunan Ömer Toprak, Ozan Tufan ve Caner Erkin ile kadroya çağrılmayan Yasin Öztekin de bu maçta görev alamadı. Bu futbolcuların yerine Kosova maçında Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup, Hasan Ali Kaldırım ve Ahmet Çalık ilk 11'de sahaya çıktı. 

Karşılaşmada kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden Terim, savunmayı Gökhan Gönül, Ahmet Çalık, Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Savunmanın önünde Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup'un forma giydiği milli takımda, sağ kanatta Volkan Şen, solda Arda Turan ve ortada da Hakan Çalhanoğlu görev yaptı. Ay-Yıldızlı takımın forvetinde ise Burak Yılmaz görev aldı. 

Karşılaşmaya etkili başlayan Millilerimiz maçın ilk düdüğünden itibaren Kosova kalesini abluka altına aldı.

Karşılaşmanın 18. dakikasında gole çok yaklaşan Ay-Yıldızlılarımız Hakan Çalhanoğlu'nun ullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal'la gole çok yaklaşsada direği geçemedik. Mücadelenin 25. dakikasında ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen topu soluna alıp şutunu çekti ancak kaleci Samir Ujkani topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

30. dakikada Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutunda kaleci Samir Ujkani uzak direğe giden topu kornere çeldi. Bu pozisyondan 9 dakika sonra bu kez Volkan Şen'le gole çok yaklaştık. Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın kestiği ortaya ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafayı vuran Volkan Şen'in kafa vuruşunda yerden de seken top kaleci Samir Ujkani'den geri geldi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği yaparak başlayan Millilerimizde Oğuzhan Özyakup yerine Yunus Mallı oyuna dahil oldu.

Millilerimiz aradığı golü 51. dakikada buldu. Sağ kanatta topla buluşan Yunus Mallı rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Yerden pasıyla topu Burak Yılmaz'la buluşturdu. Topu kontrol eden Burak Yılmaz sol ayağıyla direk dibine yaptığı vuruş ile topu ağlarla buluşturdu ve takımımızı 1-0 öne geçiriyor.

Burak Yılmaz attığı bu golle Milli takımdaki 22. golüne ulaştı ve 21 golü bulunan efsane Lefter Küçükandonyadis'i geride bıraktı.

Ay-Yıldızlılarımız 55. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Ceza yayı içinden Arda Turan'ın ceza sahasına havalandırdığı topta Burak Yılmaz kalecinin üzerinden aşırttı ancak top üst direkten geri geldi. Pozisyonu iyi takip eden Volkan Şen sol ayağıyla topu boş kaleye gönderdi ve takımımızı Kosova karşısında 2-0 öne geçirdi.

Volkan Şen bu golle milli takım formasıyla 24. maçındaki ilk golünü kaydetti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Millilerimiz oyundaki üstünlüğünü sürdürdü ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ilk galibiyetini almış oldu.

Ay-Yıldızlılarımız bu sonuçla grupta 5 puanla 4. sırada yer alırken Kosova ise 1 puanla son sırada kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler