Türkiye: 2 - Ukrayna: 2

Türkiye: 2 - Ukrayna: 2

Millilerimiz, 2-0 geriye düştüğü Ukrayna karşısından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Dünya Kupası elemelerine Hırvasitan beraberliğiyle başlayan A Milli Takım, Ukrayna karşısında da pes etmedi. Ay yıldızlılar, 24'te penaltıdan Yarmolenko ve 27'de Kravets'in golüyle geriye düştüğü maçta, 45'te Ozan Tufan ve 81'de penaltıdan Hakan Çalhanoğlu'nun golleryile 1 puanı kopardı.

Millilerimiz maça baskılı başlasa da, 24. dakikada Ömer Toprak'ın müdahelesiyle yerde kalan Artem Kravets, Ukrayna'ya penaltı kazandırdı. Beyaz noktanın başına geçen Yarmolenko da şanslı bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Milliler, ilk golün şokunu atlatamadan 27. dakikada Kravets'in golüyle 2-0 geriye düştü. 45. dakikada kafayla ağları sarsan Ozan Tufan, ilk yarının skorunu 2-1 olarak belirledi.

İkinci yarıya 2 hamleyle başlayan Fatih Terim, Hakan Balta ve Enes Ünal'ın yerine Kaan Ayhan ve Tolga Ciğerci'yi sahaya sürdü. Millilerimiz, ikinci yarıda özellikle Emre Mor'un etkili oyunuyla Ukrayna kalesinde baskı kurdu. 70. dakikada Cenk Tosun'un şutu direkten dönerken, 80. dakikada Cenk Tosun yerde kalınca hakem penaltıyı bu kez bizim lehimize çaldı. Atışı kullanan Hakan Çalhanoğlu da skoru 2-2'ye getirdi. Millilerimiz kalan dakikalarda galibiyet golü için müthiş bir baskı kursa da karşılaşma 2-2 sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da puanını 2'ye çıkardı. A Milli Takımımız, sıradaki maçında 9 Ekim'de İzlanda'ya konuk olacak.

Grubumuzda gecenin sonuçları:
İzlanda: 3 - Finlandiya: 2
Kosova: 0 - Hırvatistan: 6

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler