Türkiye böyle koca görmedi!

Türkiye böyle koca görmedi!

Giray T. ilk eşini gizlice boşadı, fark etmesin diye evi de ayırmadı. İkinci kez evlendi, bir de çocuk sahibi oldu.

Giray T. ilk eşini gizlice boşadı, fark etmesin diye evi de ayırmadı. İkinci kez evlendi, bir de çocuk sahibi oldu. Ayrılığı tesadüfen öğrenen ilk eş dava açtı, mahkeme 'boşanma'yı geçersiz saydı. Giray T.'nin şu an resmi olarak iki eşi var...

İzmir'deki ilginç boşanma davasında gelinen süreç, Türk hukukunun da başını döndürdü. İşte 'iki resmi nikaha' giden sürecin öyküsü:İşadamı Giray T. iddiaya göre, 2011'de, 14 yıllık eşi Güzide T.'yi gizlice boşadı. Emel T. ile resmi nikah kıydı, bir de çocuğu oldu. Durumu anlamasın diye ilk eş Güzide T. ile aynı evi paylaştı, yeni eş Emel T. ile de evliliğini sürdürdü.
 
EVİN IŞIĞINI YANIK GÖRÜNCE...
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde özel kalem müdürü olarak çalışan Güzide T., bir gün kayınvalidesine ait boş evin ışığının yandığını gördü. Eşinin otomobili de binanın önündeydi. 13 yaşındaki kızıyla yukarı çıkan Güzide T. zili çaldı, kapı açılmadı. Endişelenip polisi aradı. Bir anda kapıyı açan Giray T. eşini darp etti. Ne olduğunu anlayamayan Güzide T. şikayet için karakola gitti.
 
'SİZ BOŞANMIŞ GÖRÜNÜYORSUNUZ'
Güzide T., emniyette hayatının şokunu yaşadı. Görevli memur, 'Bilgisayar kayıtlarına göre siz bu kişiden boşanmış görünüyorsunuz. Bu kişi sizin eşiniz görünmüyor. Şikayeti eşiniz olarak alamayız' dedi. Genç kadın, soluğu adliyede aldı. Boşandığını böylece öğrenen Güzide T., İzmir 1. Aile Mahkemesi'nce verilen karara karşı hukuk mücadelesi başlattı. Avukatı aracılığıyla boşanma kararının iptali davası açtı. Hakimi de HSYK'ya şikayet edip reddi hakim talebinde bulundu.
 
HEM EMEL T. HEM GÜZİDE T.
HSYK şikayeti yerinde bulup boşanma davasına başka bir hakim atanmasına karar verdi. Yeni hakim boşanma davasındaki kararı 'geçersiz' saydı. Dava silbaştan başladı. Bu süreçte ise işadamı Giray T. ikinci eşi Emel T. ile evliyken, eski eşi ile de evli hale geldi.
 
POSTACI VE GÖREVLİ SUÇLANIYOR
Güzide T.'nin iddiasına göre, Giray T. boşanma davası açtı, tanıkları dinletti. Güzide T.'nin duruşmalara katılmadığı kayıtlara geçti. Mahkeme de Güzide T.'yi kusurlu buldu, tazminat ve nafaka bağlamadan boşadı. Çocuğun velayeti o verildi. Güzide T. ise kendisine hiçbir tebligat yapılmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Soruşturmayı yürüten savcı, tebligatı ulaştırmakla görevli postacı ve apartman görevlisine 'sahtecilik' suçlamasıyla dava açtı. Giray T. bu iki ismi organize etmekle suçlanıyor.
 
İÇİM RAHAT BOŞANMIŞ BİRİYLE EVLENDİM
Giray T.'nin ikinci eşi Emel T., 'İçim rahat. Giray T.'nin şu an resmi nikahlı eşi benim. Boşanma olayında yaşanan gelişmeler beni ilgilendirmez. Ben boşanmış olan bir kişiyle yasal bir şekilde nikah yapıp evlendim. Eşim de normal bir şekilde dava açmış boşanmış' dedi.
 
ÇOCUĞUM VE KENDİ HAKKIM İÇİN
Kayıtlara göre eşinin başkasıyla evli görülmesini çok önemsemediğini belirten Güzide T. 'Artık onunla yeniden bir arada olmam söz konusu bile olamaz. Çocuğum ve kendi haklarımı almak için davanın yenilenmesini istedim' dedi. Güzide T. fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla 500 bin lira manevi tazminat, aylık 5 bin lira tedbir ve iştirak nafaka talep etti.
 
11.5 MİLYONA TEDBİR İSTEDİ 
Avukatı aracılığıyla, eşi Giray T.'nin üzerine kayıtlı olduğunu belirttiği yaklaşık 10 milyon TL değerindeki gayrimenkul, 1.5 milyon TL nakit ve taşıtların üzerine, dava sonuçlanıncaya kadar 'İhtiyati tedbir' konulmasını da istedi.
 
Bana göre evli sayılmaz
Giray T.'nin avukatı Mehmet Alan 'Normal yollarla boşanma davası açtık. Hakim, duruşmalara katılmayan Güzide T.'yi kusurlu buldu. Davanın kabulü, müvekkilimin evli olduğu anlamına gelmez' dedi.
 
Böylesini ne duydum ne gördüm
Güzide T.'nin avukatı Kemal Namık Güney, 'Giray T. şu an hem müvekkilim, hem Emel T. ile nikahlı görülüyor. Meslek hayatım boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım. Biz diğer evliliğin iptali konusunda girişimde bulunmadık' dedi. Avukat Neşe Ulusu ise, 'Boşanma konuları uzmanlık alanım. Ancak böyle bir davayı yeni duydum. İkinci eşin de suçu yok. Çünkü o, normal boşanmış olan bir kişiyle evlilik yapmış. Suçu tespit edilmiş olsa ikinci evlilik düşerdi' dedi. (AKŞAM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler