Türkiye Cansel Buse K. için ağlıyor ve tecavüz “yine” tartışılıyor!

Türkiye Cansel Buse K. için ağlıyor ve tecavüz “yine” tartışılıyor!

Öğretmeninin tecavüzüne uğrayan ve intihar eden Cansel, Türkiye'yi "bir kez daha" ayağa kaldırdı! Cansel için Twitter'da #canseliçinsusma hashtagi açıldı!

Kayseri’de 18 yaşında öğretmenin tecavüzüne uğrayan ve polis olan babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar eden Cansel Buse K.nin acısı Türkiye’yi derinden sarstı. Toprağa verilen Cansel’in ardından Türkiye’de kadına şiddet ve tecavüz “yine” tartışılır oldu.

CANSEL’İ UNUTMA!
Cansel’in yaşadıkları ve acı sonu sosyal medyada da infial yarattı. Bunun bir intihar değil cinayet olduğu vurgulanan Twitter’da #canseliçinsusma hashtagi açıldı ve Cansel’in intiharı sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

OKUL YÖNETİMİ ÖRTBAS MI ETTİ?
Cansel’i intihara sürükleyen bu süreçte okul yönetimi de tepki çekiyor. Cansel’in arkadaşından ve ailesinden gelen açıklamalara göre Cansel, kendisine tecavüz eden matematik öğretmenini şikayet etmiş ancak okul yönetimi olayı örtbas etmeye çalışmış. İşte Cansel’in ailesinin açıklaması:

“Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

DAHA GEÇEN AY…
Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve ölüm istatistikleri her geçen gün daha korkunç bir hal alıyor. Daha geçen ay Adana’da yaşayan E.F.E. de tecavüze uğradıktan sonra bunalıma girmiş ve intihar etmişti. Van’da da sadece bir kaç hafta içinde 15 kadın intihar etti.

OKUL YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALINDI
Öte yandan Kayseri’de yaşayan lise öğrencisi Cansel K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından hayatına son vermesi üzerine yetkililer harekete geçti. Öğretmenin açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlatan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü, okul yönetiminin de açığa alındığını söyledi.

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler